Foto: Publicitātes foto
Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš šajā sezonā demonstrē labu sniegumu sacensībās, un pats neslēpj, ka par to ir nedaudz pārsteigts.

Svētdien ar komandu braucienu sāksies 2018. gada pasaules čempionāts šosejas riteņbraukšanā, kurā piedalīsies kopumā pieci Latvijas sportisti. 27 gadus vecais Skujiņš startēs visās elites vīru grupā visās trijās distancēs – komandu, individuālajā un grupas braucienos.

"Čempionāts man sāksies ar komandu braucienu, kurā pārstāvēšu savu komandu – "Trek – Segafredo". Šādā formātā, kad sacenšas vadošās komandas, pasaules čempionāts notiek pēdējos reizi. Ņemot to vērā, es lūdzu komandai iekļaut mani sastāvā. Komandas plāni sakrita ar manu vēlmi, jo "Trek – Segafredo" vadība un sporta direktori bija apmierināti ar manu sniegumu "Tour de France" un "Criterium du Dauphine" komandu braucienos. Jau atrodos Insbrukā, kur kopā ar komandas biedriem aizvadīsim treniņus, lai izjustu ātrumu kāds būs nepieciešams trasē. Darīsim ko varēsim, lai sasniegtu pēc iespējas augstāku rezultātu," sarunā Latvijas Riteņbraukšanas federācijas (LRF) preses dienestam teica Skujiņš. "Individuālajā braucienā rezultātu prognozēt ir ļoti sarežģīti. Trase būs ļoti gara ar samērā lielu kāpumu tajā. Būs interesanti sevi apliecināt tika garā trasē un salīdzināt spēkus ar pasaules labākajiem braucējiem. Ja es iekļūtu labo 20 skaitā, tas man būtu milzīgs sasniegums. Grupas braucienā mēs ar Kristu Neilandu varēsim labi sastrādāties. Distance būs pietiekami gara, lai saprastu kurš jūtas labāk, bet kurš vairāk var palīdzēt otram. Esmu pārliecināts, ka sacensības būs ļoti interesantas. Trasē ir daudz kāpumu, bet tajā pat laikā finišs nebūs kalna galā. Tas atradīsies pēc nobrauciena. Pāris pēdējie kilometri būs jābrauc pa līdzenumu. Latvijas delegācija būs maza, bet šajā gadījumā tas nāks tikai par labu. Vienmēr ir jautri startēt kopā ar latviešiem."

Skujiņš bija priecīgs par to, ka sezonas laikā viņam izdevies progresēt un sasniegt vairākus labus rezultātus, kas līdzjutējiem dod cerības par labu sniegumu pasaules čempionātā.

"Esmu pat nedaudz pārsteigts, cik laba sezona ir izvērtusies līdz šim. Varu teikt, ka ir izdevies pielikt vairākus soļus tam, ko esmu sasniedzis iepriekš. Ceru, ka nākamajā gadā varēšu aizvadīt tik pat veiksmīgu sezonu kā šogad. Jau šobrīd ir veikti vairāk startu nekā pērn. Manā plānotajā šī gada sacensību kalendārā ir vēl vismaz sešas sacensības," viņš atklāja.

"Pēdējā laikā esmu aizvadījis pietiekami daudz sacensības, tādēļ speciāls gatavošanās laiks pasaules čempionātam nav atlicis. Pēc "Tour de France" velobrauciena ir bijušas tikai divas nedēļas nogales, kurās esmu varējis atpūsties no sacensības. Ļoti labs pārbaudījums pirms pasaules čempionātā bija Kanādā aizvadītās sacensības. Monreālas lielajā balvā uz katru nobraukto kilometru bija vairāk kāpuma metru nekā būs gaidāmajā pasaules čempionātā. Lai arī 260 kilometru garu distanci sen sacensībās neesmu braucis, tomēr izturība man problēmas nesagādā," teica Skujiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!