Foto: Vida Press

Pasaules čempiona otrajā smagajā svarā Pasaules Boksa padomes (WBC) versijā Deivida Benavidesa dopinga analīzēs atrastas kokaīna pēdas, informē organizācija.

Analīžu paraugā, ko 27. augustā Lasvegasā WBC "Tīrā boksa" programmas ietvaros ņēma Labprātīgā Antidopinga asociācija (VADA), konstatēts benzoilekgonīns, kas ir kokaīna metabolīts.

21 gadu vecais ASV bokseris atteicies no B proves pārbaudes, un WBC uzsākusi izmeklēšanu. Lēmums šajā lietā tika paziņots pēc tās noslēguma.

Sportists ir publiski paudis nožēlu par notikušo. "Esmu jauns un pieļāvu kļūdu," ierakstījis Benavidess savā "Twitter" kontā.

Benavidess profesionālajā boksā aizvadījis 20 cīņas un visās uzvarējis. Viņš ir visu laiku jaunākais aktīvais pasaules čempiona titula īpašnieks boksā. Vakanto WBC čempiona jostu viņš ieguva 2017. gada septembrī, kad uzvarēja Ronaldu Gavrilu. Pirmā titula aizstāvēšanas cīņa notika šā gaad 17. februārī, un tajā Benavidess bez grūtībām vēlreiz pieveica Gavrilu.

Septembrī Benavidesam būtu jāaizvada titula aizstāvēšanas mačs pret bijušo čempionu Entoniju Direlu, taču šīs cīņas datums pagaidām nav noteikts, ziņo ESPN. Turklāt pēc pozitīvām dopinga analīzēm jaunajam bokserim draud ne tikai naudas sods, bet arī diskvalifikācija.

WBC visiem titulu īpašniekiem pieprasa izvēles kārtā veikt dopinga analīzes, un šo programmu uzrauga VADA, kas atrodas Lasvegasā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!