Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Bruklinas "Nets" basketbolista Rodiona Kuruca vectēvs, kurš ir basketbola treneris, nav paredzējis, ka viņa mazdēls kādreiz varētu aizsniegties līdz NBA, atklāja sportists.

Kā ziņots, Kurucu šī gada NBA draftā ar 40. numuru izvēlējās "Nets", bet pēcāk abas puses vienojās par četru gadu līgumu.

Intervijā sava kluba pārstāvjiem Kurucs pastāstīja, ka viņa vectēvs Vladimirs Kiseļovs, kurš ir basketbola treneris, iepriekš nedomāja, ka mazdēls varētu aizsniegties līdz NBA.

"Nesen runāju ar savu vectēvu, un mēs nekad nebijām iedomājušies, ka es kādreiz nonākšu tik tālu," stāsta Kurucs. "Kad biju jaunāks, vaicāju, cik tālu viņš mani redz basketbolā, un atbilde bija, ka lielisks scenārijs būtu tad, ja es spēlētu Latvijas spēcīgākajā divīzijā. Kurš gan to varēja iedomāties? Šobrīd esmu NBA komandā un nekad iepriekš nebiju domājis, ka līdz tam nokļūšu. Vienmēr tiecos uz šo mērķi un tas bija mans sapnis. Vēlos strādāt, lai varētu spēlēt šajā līgā."

Kurucs no 2012. līdz 2015. gadam bija "VEF Rīga" sistēmā, bet pirms trim gadiem viņš nonāca leģendārā Spānijas kluba Barselonas "Lassa" paspārnē, noslēdzot līgumu līdz 2019. gadam.

"Vectēvs mūs bērnībā kopā ar brāli [Artūru] daudz trenēja, taču es vienmēr biju viņam priekšā. Iespējams, man bija vairāk talanta, taču Artūrs daudz strādāja un centās sevi apliecināt. Kopumā tas bija traks laiks, kurā bieži vien kāds nesaskaņu dēļ arī raudāja," sacīja basketbolists, kura brālis Artūrs Kurucs bija aizvadītā Eiropas U-18 čempionāta viens no vadošajiem Latvijas izlases spēlētājiem.

Latvijas basketbolists atzina, ka 13 gadu vecumā pārcelties no Cēsīm uz Rīgu bija morāli grūti. "Gandrīz katru dienu zvanīju mammai, lai viņa brauc man pakaļ. Viņa bija ar mieru, tomēr vectēvs mani motivēja, sakot, ka man izdosies sasniegt savus mērķus tikai ejot cauri grūtībām. Es noticēju viņam un turpināju strādāt."

Kurucs arī noteica, ka Cēsīs viņam mācīties bija vieglāk, jo visi pazina viņa vectēvu, bet Rīgā nevienu tas neinteresēja. "Man bija jāmācās vairāk un vairāk jārūpējas par sevi."

NBA spēlējuši līdz šim ir četri latvieši - Gundars Vētra, kurš 90.gadu sākumā neilgu brīdi pārstāvēja Minesotas "Timberwolves", Andris Biedriņš, Kristaps Porziņģis un Dāvis Bertāns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!