Foto: AP/Scanpix/LETA

Par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Filadelfijas "76ers" ģenerālmenedžeri kļuvis savulaik šajā līgā ar pirmo numuru draftētais Eltons Brends.

ESPN ziņo, ka, izsludinot ģenerālmenedžera vakanci, 39 gadus vecais Brends uz komandas vadību un galveno treneri Bretu Braunu atstāja labu iespaidu. Tagad Brendam uzticēts darbs ar perspektīvo "76ers" vienību, kuras sistēmā ir arī Latvijas talantīgais basketbolists Anžejs Pasečņiks, kurš gan šosezon nolēma nenoslēgt līgumu ar NBA komandu.

Filadelfijas komandu pārstāv tādas jaunās zvaigznes kā Žoels Embīds, Markels Fulcs, Bens Simonss un vēl virkne citu gados jaunu basketbolistu. Tieši "76ers" tiek uzskatīta par vienu no šī brīža talantīgākajām NBA komandām.

Brends par profesionālā basketbolista karjeras beigām paziņoja 2016. gada beigās un līdz šim viņš bija ģenerālmenedžeris NBA Attīstības līgas komandā Delavēras "87ers".

Savā profesionālajā karjerā Brends regulārajos čempionātos aizvadīja 1058 spēles, kurās vidēji guva 15,9 punktus un izcīnīja 8,5 atlēkušās bumbas zem groziem. Savukārt NBA izslēgšanas spēlēs Brends vidēji guva 12,6 punktus, izcīnīja 6,3 bumbas zem groziem un 1,6 reizes rezultatīvi piespēlēja.

Viņš divas reizes piedalījies NBA Visu zvaigžņu spēlē. 2008. gadā ar "76ers" viņš parakstīja piecu gadu līgumu par 82 miljoniem ASV dolāru (76 miljoniem eiro).

Čikāgas "Bulls" komanda Brendu 1999. gada NBA draftā izvēlējās ar pirmo numuru, bet nākamajā sezonā viņš tika atzīts par līgas labāko debitantu.

Karjeras laikā viņš pārstāvējis ne tikai "Bulls" un "76ers" komandas, bet arī Losandželosas "Clippers", Dalasas "Mavericks" un Atlantas "Hawks" klubus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!