Foto: AFP/Scanpix/LETA

Zviedrijas tenisa arbitrs Mohameds Lahjani diskvalificēts no diviem tenisa turnīriem par starpgadījumu "US Open", kad mača laikā tiesnesis pauda atbalstu vienam no spēlētājiem, šajā gadījumā austrālietim Nikam Kirgim, ziņo BBC.

Brīdī, kad Kirgis otrās kārtas mačā bija zaudējis francūzim Pjēram-Igo Erbēram ar seta un breika deficītu un mainījās laukuma pusēm, Lahjani Kirgim teica, ka gribot austrālietim "palīdzēt". 23 gadus vecais Austrālijas tenisists beigās šajā mačā uzvarēja četros setos ar 4-6, 7-6 (8-6), 6-3, 6-0, bet zaudētājs uzreiz norādīja, ka tiesneša uzvedība bija "nepieņemama".

Vīriešu profesionālā tenisa asociācija (ATP), izskatot šo situāciju, tiesnesi sodījusi ar diskvalifikāciju no diviem turnīriem. 52 gadus vecajam soģim atņemta iespēja oktobrī Ķīnā strādāt "China Open" un Šanhajas "Masters" turnīrā.

"Lahjani rīcība mača laikā neatbilda neitralitātei, kas tiek pieprasīta no oficiālajām personām," teikts ATP paziņojumā.

Sezonas pēdējā "Grand Slam" turnīra rīkotāji atzina, ka Lahjani ir "pārkāpis protokolu", taču atļāva viņam turpināt tiesāt "US Open". Lahjani ir viens no septiņiem pilna laika ATP tiesnešiem, līdz ar to par viņa sodīšanu bija jālemj asociācijai, norāda BBC.

Marokā dzimušais tiesnesis darbā varēs atgriezties uz 15. oktobri, kad Zviedrijā sāksies "Stockholm Open" tenisa turnīrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!