Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko trešdien Seulas "International" sērijas turnīra pirmās kārtas spēlē ar rezultātu 6-3, 6-3 pārspēja Spānijas sportisti Laru Aruabarenu, pērn iegūtā čempiones titula aizstāvēšanu iesākot ar drošu uzvaru.

Ostapenko šajā mačā kliboja servju izdarīšana, un viņa trāpīja tikai 42% no pirmajām servēm, kā arī pieļāva astoņas dubultkļūdas. Tomēr viņa guva 32 "tīrus" punktus, kamēr Aruabarena - tikai trīs. Tiesa, Ostapenko pieļāva arī 29 nepiespiestās kļūdas, taču tas netraucēja stundas un 13 minūšu ilgā cīņā izcīnīt uzvaru.

Ostapenko ir pērnā gada Seulas turnīra čempione, bet šogad viņa izlikta ar pirmo numuru. Savukārt Spānijas tenisiste pasaules rangā atrodama 71. pozīcijā. Abām sportistēm šī bija otrā savstarpējā spēle, un abās uzvarējusi Ostapenko.

Otrajā kārtā Ostapenko pretiniece būs Krievijas tenisiste Jekaterina Aleksandrova, kura pirmajā kārtā ar 6-1, 6-2 sagrāva Johannu Larsoni no Zviedrijas. Aleksandrova WTA rangā atrodama 122. pozīcijā. Tā abām tenisistēm būs trešā savstarpējā spēle, bet iepriekš viņas tikušās tikai 2015. gadā. Līdz šim uzvaras dalītas uz pusēm.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!