Foto: F64
Tuvākajā laikā jābūt skaidrībai, kad laukumā varētu atgriezties latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis, pirmdien pavēstīja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas "Knicks" prezidents Stīvs Milss.

Porziņģis februārī guva ceļgala krustenisko saišu plīsumu. Ierasts, ka šāda savainojuma izārstēšana prasa vismaz pusgadu, bet latviešu zvaigznes gadījumā tika pieminēts, ka viņš varētu izlaist pat visu nākamo sezonu. Viņa atgriešanās gan tiek gaidīta aptuveni sezonas viducī.

Latvietis šobrīd jau ir atgriezies Ņujorkā un tuvākajā laikā izies pārbaudes, lai būtu zināms, kad viņš varēs atgriezties laukumā. Iepriekš plaši bija izskanējuši minējumi, ka tas varētu notikt ap Ziemassvētku laiku.

Porziņģis uz Eiropu devās aprīļa vidū, turpinot savu rehabilitāciju, turklāt to viņš darīja arī slavenā Spānijas granda Madrides "Real" bāzē.

Milss pirmdien gan izteicās, ka "Knicks" būs ļoti piesardzīga attiecībā uz Porziņģi un noteikti viņu nesteidzinās atgriezties laukumā.

"Mūsu mērķis ir nedarīt neko tādu, kas varētu apdraudēt Kristapa iespējas būt par vienu no šīs komandas stūrakmeņiem. Viņš šobrīd ir atgriezies Ņujorkā. Šonedēļ tiks veikti medicīniskie testi, un mēs sāksim attīstīt plānu, kad viņam būtu vislabāk atgriezties," laikraksts "The New York Post" citē Milsa teikto.

"Knicks" komanda treniņnometni pirms jaunās NBA sezonas sāks pirmdien, bet pirmo spēli regulārajā čempionātā tā aizvadīs 17.oktobrī pret Atlantas "Hawks".

Šovasar Porziņģi dzimtajā Liepājā apciemoja jaunais "Knicks" galvenais treneris Deivids Fizdeils, kamēr Milss vairākkārt ar latvieti sazinājies telefoniski.

Pirmdien notikušajā pasākumā ar faniem Milss arī norādīja, ka pašlaik klubs koncentrējas attīstīt pašreizējo sastāvu, lai gan pēdējo mēnešu laikā daudz runāts par 2019.gada vasaru, kad "Knicks" būs lielāka rocība jaunu līgumu noslēgšanā.

"Mēs koncentrējamies gaidāmajai sezonai. Necenšamies domāt par tālāku nākotni. To darīsim tad, kad tā būs pienākusi," izteicās Milss.

"Knicks" aizvadītajā sezonā jau piekto reizi pēc kārtas nekvalificējās izslēgšanas turnīram.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!