Foto: AFP/Scanpix/LETA

Slavenā krievu tenisiste Marija Šarapova nolēmusi priekšlaicīgi noslēgt šo sezonu, apstiprina Krievijas Tenisa federācija (KTF).

Pirmdien ārzemju medijos parādījās informācija, ka Šarapova atteiksies no dalības turnīros Pekinā, Tjancziņā un Maskavā, lai atpūstos un atjaunotos. Vēlāk to apstiprināja arī Krievijas Tenisa federācija.

"Tas ir objektīvs lēmums, kas pieņemts komandā. Maša grib koncentrēties uz gatavošanos nākamajai sezonai, lai to uzsāktu "svaiga". Saprotams, ka šosezon viņa nospēlēja ne tā, kā pati un mēs visi, iespējams, gribējām. Uzskatu, ka Maša pieņēmusi absolūti pareizu un izsvērtu lēmumu nedzīties pēc punktiem un papildu honorāriem šogad, bet mierīgi sagatavoties nākamajai sezonai," aģentūra "R Sport" citē KFT viceprezidentu Alekseju Seļivaņenko.

Septembra sākumā KFT prezidents Šamils Tarpišcevs medijiem apglvoja, ka Šarapova piedalīsies Kremļa kausa izcīņā, kas no 12. līdz 21. oktobrim notiks Maskavā.

Kā ziņojām, nupat aizvadītajā sezonas pēdējā "Grand Slam" turnīrā Ņujorkā Šarapova trešajā kārtā uzvarēja Latvijas vadošo tenisisti Jeļenu Ostapenko, bet pēc tam astotdaļfinālā atzina spānietes Karlas Suaresas Navarro pārākumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!