Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Helsinku "Jokerit" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē pirmdien savā laukumā ar 8:0 (0:0, 5:0, 3:0) sagrāva Čeļabinskas "Traktor", izcīnot savu lielāko uzvaru šajā līgā.

Latviešu vārtsargs Janis Kalniņš šoreiz palika rezervē, "Jokerit" vārtus šai mačā sargāja Raiens Zapolskis, kurš atvairīja visus 18 pretinieku metienus. "Hat trick" guva Džons Normans, divi vārti Marko Antilas kontā, pa vieniem vārtiem guva Emeli Rasjanens, Peka Jormaka un Braiens O'Nīls.

Latvijas uzbrucēju Mārtiņa Karsuma un Kaspara Daugaviņa pārstāvētais Maskavas "Spartak" pirmdien KHL regulārā čempionāta spēlē ar 2:4 (1:1, 1:2, 0:1) piekāpās KHL Austrumu konferences līderiem Jekaterinburgas "Avtomobiļist". Maskavas klubam šis bija trešais zaudējums pēc kārtas.

Daugaviņš laukumā pavadīja 20 minūtes un deviņas sekundes, izdarīja trīs metienus pa vārtiem, bloķēja divus pretinieku metienus un nopelnīja divas soda minūtes. Karsums nospēlēja 16 minūtes un 51 sekundi, kuru laikā izdarīja divus metienus pa vārtiem, uzvarēja divus no trim iemetieniem un izdarīja sešus spēka paņēmienus, kas ir puse no visiem Maskavas kluba spēlētāju spēka paņēmieniem šajā mačā.

Mārtiņš Karsums būtu atzīmējies arī ar vārtu guvumu, panākot neizšķirtu 3:3, taču tiesneši vārtus neieskaitīja. "Mēs nospēlējām labi, cīnījāmies līdz pēdējai minūtei," pēc mača atzina latviešu hokejists. "Izlīdzinājām rezultātu, bet vārtus neieskaitīja. Nezinu, kāpēc. Mums taču esot labākie tiesneši pasaulē. Nezinu, ko viņi tur skatījās. Žēl, protams. Būtu 3:3."

"Izdarīsim secinājumus, gatavosimies nākamajai spēlei ar "Traktor". Viņi pēc zaudējuma 0:8 uz šo spēli noskaņosies, taču mums jādomā par savu spēli," saka Karsums. "Nekādas panikas pēc triju zaudējumu sērijas nav, tikai nepatīkami, jo vienmēr gribas uzvarēt."

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Helsinku "Jokerit" pēc aizvadītām septiņām spēlēm atrodas pirmajā vietā ar 13 punktiem. Par tim punktiem mazāk ir Jaroslavļas "Lokomotiv", bet viņi nospēlējuši tikai sešus mačus. Neskatoties uz zaudējumu Habarovskā, trešo vietu ar deviņiem punktiem saglabā Rīgas "Dinamo". Maskavas "Spartak" ar sešiem punktiem septiņās spēlēs ieņem devīto vietu konferences kopvērtējumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!