Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) veterāns Dveins Veids speciālā video svētdien paziņoja, ka nolēmis profesionālajā basketbolā aizvadīt vēl vienu sezonu, kuru viņš aizvadīs savā "lielajā mīlestībā" Maiami "Heat".

36 gadus vecais Veids pagājušās sezonas izskaņā atgriezās "Heat" rindās, bet vasarā kļuva par brīvo aģentu. Pēc pārdomām par karjeras beigšanu vai vienas sezonas aizvadīšanu NBA basketbolists izvēlējies pēdējo.

"Ir īstais brīdis, lai jūs visus aicinātu pievienoties manai pēdējai dejai, pēdējai sezonai," video uzrunā "Viena pēdējā deja" saka Veids, kuram šī būs 16. sezona basketbola elitē. "Es šai spēlei esmu veltījis visu, kas man ir, un esmu par to laimīgs. Savā pēdējā sezonā apsolu atdot visus spēkus, kas man atlikuši."

2003. gada NBA draftā Veidu ar piekto numuru izvēlējās "Heat", kuras rindās viņš kļuva par vienu no līderiem un NBA zvaigzni. Pēc aizvadītām 13 sezonām 2016. gadā Veids pārcēlās uz Čikāgas "Bulls", bet pagājušo sezonu sāka Klīvlendas "Cavaliers" rindās. Sezonas otrajā pusē Veids uz regulārās sezonas pēdējo 21 spēli pievienojās "Heat".

NBA karjerā viņš vidēji spēlē guvis 22,5 punktus, izcīnījis 4,7 atlēkušās bumbas, izdarījis 5,5 rezultatīvas piespēles un pārtvēris 1,6 piespēles. "Heat" rindās Veids trīs reizes kļuvis par NBA čempionu – 2006. gadā kopā ar leģendāro Šakilu O'Nīlu, kļūstot arī par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju, bet 2012. un 2013. gadā ar Lebronu Džeimsu un Krisu Bošu.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!