Vācijas basketbola izlase svētdien skaistā veidā izrāva pagarinājumu Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā otrās kārtas spēlē, gūstot divus punktus 0,4 sekundes pirms pamatlaika beigām.

Vācijas basketbolisti pamatlaika izskaņā ar 90:92 zaudēja Izraēlas valstsvienībai, bet tad 0,4 sekundes pirms beigām Deniss Šrēders ievadīja bumbu spēlē no sāna līnijas, un Maksimilians Klebers ar vienu pieskārienu no groza apakšas guva divus punktus, ievedot spēli pagarinājumā. Pēc tam Vācija pagarinājumā spēlēja lieliski un uzvarēja mačā ar 112:98. Šī uzvara Vācijai garantēja vietu Pasaules kausa finālturnīrā.

Kopā ar Vāciju no L apakšgrupas Pasaules kausa finālturnīram priekšlaicīgi kvalificējas arī Grieķija, kas 86:85 sīvā cīņā pieveica Gruziju. Vācijai un Grieķijai kvalifikācijas turnīrā ir pa astoņām uzvarām astoņās spēlēs.

Savukārt K grupā Čehija ar 85:80 uzvarēja Bosniju un Hecegovinu, un šī uzvara arī čehiem priekšlaicīgi deva vietu Pasaules kausā. Astoņās spēlēs Čehija izcīnījusi septiņas uzvaras.

No Āfrikas iepriekš Pasaules kausā iekļuva Nigērija un Tunisija, bet finālturnīrā jau vieta nodrošināta turnīra rīkotājai Ķīnai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!