Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases aizsargs Kristiāns Rubīns, kurš bija starp Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Toronto "Maple Leafs" pirmssezonas treniņnometnes dalībniekiem, svētdien tika nosūtīts uz šīs vienības fārmklubu Amerikas Hokeja līgā (AHL).

Rubīns bija viens no 17 spēlētājiem, kurš no "Maple Leafs" tika aizsūtīts uz AHL čempioni Toronto "Marlies". Šī komanda oficiāli gatavošanos sezonai sāks vien 24.septembrī, bet līdz tam vienības kandidāti sezonai gatavosies "Maple Leafs" attīstības departamenta treneru vadībā.

"Maple Leafs" treniņnometnē ieradās 73 hokejisti, bet svētdien to pameta 26 hokejisti. Astoņi spēlētāji pievienosies savām junioru komandām, vēl viens hokejists atgriezīsies Eiropā, bet 17 tika nosūtīti uz AHL, viņu vidū esot arī Rubīnam.

Pašlaik 20 gadus vecais Rubīns augustā noslēdza viena gada līgumu ar Austrumkrasta Hokeja līgas (ECHL) jaunpienācēju Ņūfaundlendas "Growlers", kas savukārt ir Toronto "Marlies" fārmklubs.

Maijā Rubīns Latvijas izlases rindās debitēja pasaules čempionātā, aizvadot solīdu turnīru, jo astoņās spēlēs guva vienus vārtus un veica vienu rezultatīvu piespēli.

Iepriekšējās divas sezonas aizsargs arī aizvadīja Ziemeļamerikā, spēlējot Rietumu Hokeja līgas (WHL) junioru vienībā Medisinhetas "Tigers", kur kopumā aizvadīja 126 spēles, kur guva 11 vārtus, atdeva 51 rezultatīvu piespēli, nopelnot pozitīvu lietderības rādītāju +35 un 60 soda minūtes.

Vēl pirms tam Rubīns trīs sezonas aizvadīja Zviedrijā, kur spēlēja kluba "Vasteras" jauniešu komandās, kā arī galvenajā vienībā.

NHL komandu pirmssezonas treniņnometnēs šosezon ir arī Zemgus Girgensons (Bufalo "Sabres"), Teodors Bļugers (Pitsburgas "Penguins"), Rūdolfs Balcers (Otavas "Senators"), Matīss Edmunds Kivlenieks (Kolumbusas "Blue Jackets") un Kristofers Bindulis (Vašingtonas "Capitals").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!