Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Detroitas "Red Wings" leģenda Henriks Zetebergs liek punktu savai karjerai, paziņojis sportists.

Pašlaik 37 gadus vecajam zviedru uzbrucējam ir problēmas ar muguru, kā dēļ viņš nevar trenēties. Sākotnēji tika pieļauta iespēja, ka viņš varētu izlaist visu gaidāmo sezonu, bet tagad hokejists nolēmis vairs neturpināt profesionāļa karjeru.

Seterberjs planētas spēcīgākajā līgā debitēja 2002. gadā un visu savu NHL karjeru pavadīja "Red Wings" vienībā. No 2013. gada zviedrs pildīja "Red Wings" kapteiņa pienākumus.

Ar 337 vārtiem un 623 piespēlēm 1082 mačos viņš ir Detroitas vienības piektais visu laiku rezultatīvākais hokejists.

Seterberjam 2014. gadā tika veikta muguras operācija, bet tas netraucēja viņam iepriekšējās trīs sezonas katrā aizvadīt pa 82 regulārā čempionāta spēlēm, tādējādi neizlaižot nevienu maču.

Aizvadītajā sezonā viņš guva 11 vārtus un veica 45 rezultatīvas piespēles, būdams otrs rezultatīvākais spēlētājs komandā.

2008. gadā viņš aizveda "Red Wings" komandu līdz NHL čempiontitulam, tiekot atzīts par Stenlija kausa izcīņas vērtīgāko spēlētāju.

Viņš ir viens no 28 hokejistiem, kurš iekļuvis tā saucamajā Trīskāršajā zelta klubā ("Triple Gold Club"), jo bez Stenlija kausa izcīnīšanas triumfējis arī olimpiskajās spēlēs un pasaules čempionātā. Par olimpisko un pasaules čempionu viņš tika kronēts 2006. gadā attiecīgi Turīnā un Rīgā.

"Red Wings" pēdējās divas sezonas nav spējusi iekļūt Stenlija kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!