Foto: AP/Scanpix/LETA

Astoņas sezonas par darbu nebūs jāuztraucas Nacionālās Hokeja līgas (NHL) kanādiešu uzbrucējam Taileram Seginam, kurš pagarinājis līgumu ar Dalasas "Stars" līdz par 2027. gadam.

Jaunais līgums stāsies spēkā ar 2019. gadu un šajā periodā Segins saņems 78,8 miljonus dolāru lielu algu, vidēji 9,85 miljonus dolāru sezonā. "Stars" viņš nonāca 2013. gadā no Bostonas "Bruins" un parakstīja līgumu ar Dalasas klubu uz sešiem gadiem. 2019. gada 1. jūlijā viņš būtu kļuvis par neierobežoti brīvo aģentu, taču piekrita jau tagad parakstīt ilgtermiņa līgumu ar "Stars".

"Es biju pārliecināts, ka viss sanāks," NHL mājas lapā citēts 26 gadus vecais hokejists. "Gribēju līgumu parakstīt pirms sezonas sākuma, un šis bija vislabākais laiks. Neticami, cik nenormāli ilgu laiku tas prasīja un cik ātri viss sakrita, bet es esmu laimīgs, ka savu atlikušo karjeru pavadīšu Dalasas "Stars"."

"Tailers ir pasaules klases spēlētājs un kļuvis par komandas līderi," saka "Stars" ģenerālmenedžeris Džims Nills. "Esam sajūsmā, ka viņš nākamos deviņus gadus veltīs sevi Dalasas pilsētai un mūsu organizācijai. Te viņš ne tikai kļuvis par elites klases spēlētāju, bet arī izdarījis lielu darbu sabiedrības labā. Tas, ka līgums parakstīts pirms sezonas sākuma, tikai parāda, cik uzticīgs viņš ir mums, un cik svarīgas viņam ir uzvaras."

Aizvadītā sezona Seginam bija veiksmīgākā karjerā ar 40 gūtiem vārtiem. Kopumā piecās NHL aizvadītajās sezonās viņš sakrājis 384 (173+211) rezultativitātes punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!