Foto: DELFI.lt

Latvijas basketbola izlase šodien savā laukumā Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas cikla spēlē tiekas ar Eiropas čempioni Slovēniju.

Spēles sākums paredzēts plkst.19.30. Portāls "Delfi" piedāvās spēles teksta tiešraidi.

No 15 spēlētājiem Artūrs Strautiņš, Iļja Gromovs un Artjoms Butjankovs neizturēja konkurenci un spēlē pret Slovēniju nepiedalīsies.

"Izvērtējot spēlētāju sniegumu pārbaudes spēlēs un treniņos izšķīrāmies par šādu 12 spēlētāju sastāvu, kas dod iespēju variēt taktiku un spēles ritmu," Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājaslapā citēts izlases galvenais treneris Arnis Vecvagars. "Auguma centimetru mums nav tik daudz, cik pēdējā laikā pierasts, taču ir gan enerģija, gan jauda, kas šo trūkumu var kompensēt. Lielāko uzmanība jāpievērš savai spēlei un pašiem jādarbojas agresīvi, droši un disciplinēti."

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas basketbolisti, gatavojoties kvalifikācijas turnīra otrā posma pirmajām divām spēlēm, pagājušās nedēļas nogalē viesos ar rezultātu 97:80 pārspēja savu principiālo pretinieci Lietuvu. Spēle pret Lietuvu Vecvagara trenētajai komandai bija pēdējā pārbaudes pirms dueļa pret Slovēniju, bet pirmdien Madridē gaidāma cīņa ar Spāniju.

Latvijas izlase pret Slovēniju pēdējo reizi tikās pērn Stambulā Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā, kur smagā cīņā ar 103:97 pārāki bija slovēņi. No šī brīža sastāvā iepriekšējā savstarpējā spēlē piedalījās Jānis Strēlnieks, Jānis Timma, Jānis Blūms un Andrejs Gražulis, bet Mārtiņš Meiers un Aigars Šķēle laukumā neizgāja.

Latvijas izlasei šajā sasaukumā jāiztiek bez Anžeja Pasečņika, Žaņa Peinera, Daira Bertāna un Rolanda Šmita. Tāpat jau iepriekš bija zināms, ka komandā nebūs Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) spēlējošie Dāvis Bertāns un Kristaps Porziņģis, kā arī kandidātu sarakstā nav šogad NBA draftētā Rodiona Kuruca. No savainojuma pašlaik turpina atlabt arī "VEF Rīga" uzbrucējs Mareks Mejeris.

Tikmēr vien pirms nedēļas komandai pievienojās Jānis Strēlnieks un Jānis Timma, kurus uz izlasi palaida Grieķijas klubs Pirejas "Olympiakos".

Tāpat kā Latvijas izlasei, arī slovēņiem nepalīdzēs abas lielākās valstsvienības zvaigznes - Maiami "Heat" saspēles vadītājs Gorans Dragičs un NBA vēl debiju nepiedzīvojušais Dalasas "Mavericks" spīdeklis Luka Dončičs.

Ņemot vērā pirmā posma rezultātus, šobrīd Pasaules kausa kvalifikācijas otrajā posmā Spānija ar sešām uzvarām sešās spēlēs ir pirmajā vietā, kamēr ar četriem panākumiem seko Turcija un Latvija. Melnkalnei un Ukrainai ir trīs uzvaras, kamēr Slovēnijai ir divi panākumi.

Pirmajā posmā Latvija pa divām reizēm spēkojās ar Turciju un Ukrainu, kā arī Zviedriju, kas netika nākamajā kvalifikācijas kārtā, bet otrajā posmā gaidāmas cīņas pret Spāniju, Melnkalni un Slovēniju.

Pēc pirmajām divām spēlēm Pasaules kausa kvalifikācijas otrajā posmā Latviju 29.novembrī gaida cīņa Rīgā pret Melnkalni, bet 2.decembrī viesos būs duelis pret Slovēniju. Visbeidzot trešajā "logā" nākamā gada 22.februārī gaidāma cīņa savā laukumā pret Spāniju, bet atlase tiks noslēgta 25.februārī izbraukumā ar dueli pret Melnkalni.

Pasaules kausa finālturnīram, kas nākamgad notiks Ķīnā, kvalificēsies grupas trīs labākās izlases.

Latvijas vīriešu basketbola izlases sastāvs spēlei pret Slovēniju:

Jānis Strēlnieks, Jānis Timma (Pirejas "Olympiakos", Grieķija), Kaspars Vecvagars (Ščecinas "King Wilki Morskie", Polija), Rihards Lomažs, Ronalds Zaķis (abi - "Ventspils"), Aigars Šķēle (Antibas "Olympique", Francija), Jānis Blūms (Permas "Parma", Krievija), Artūrs Ausējs, Artis Ate, Andrejs Gražulis, (visi - "VEF Rīga"), Ojārs Siliņš (bez kluba), Mārtiņš Meiers (Krasnojarskas "Jeņisej", Krievija).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!