Foto: TASS/Scanpix/LETA

Zaudējumus Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlēs trešdien cieta vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvētā Helsinku "Jokerit" komanda, kā arī uzbrucēju Kaspara Daugaviņa un Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Spartak", kamēr uzvaru sēriju pie Omskas "Avangard" stūres turpināja Latvijas izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs.

"Jokerit" viesos ar rezultātu 3:4 (1:1, 1:2, 1:0, 0:1) pagarinājumā piekāpās Sanktpēterburgas SKA vienībai. Somijas vienība trīs reizes atspēlējās no nonākšanas iedzinējos, tomēr pagarinājumā punktu SKA uzvarai pielika zviedrs Patriks Herslijs.

Kalniņš šajā spēlē atvairīja 23 no 27 pretinieku mestajām ripām, kamēr "Jokerit" hokejisti pa SKA vārtiem meta 32 reizes.

Savukārt "Spartak" viesos ar rezultātu 1:3 (0:1, 1:0, 0:2) piekāpās Minskas "Dinamo" komandai.

Daugaviņš šajā mačā 19 minūtēs un 12 sekundēs trīs reizes meta pa pretinieku vārtiem un pielietoja divus spēka paņēmienus, kamēr Karsums 16 minūtēs un 55 sekundēs veica vienu metienu un zaudēja savā vienīgajā iemetienā.

"Avangard" Balašihā ar rezultātu 2:1 (1:1, 0:0, 0:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja iepriekšējās sezonas Gagarina kausa ieguvēju Kazaņas "Ak Bars". "Avangard" un Jekaterinburgas "Avtomobilist" ir šosezon vienīgās KHL komandas, kuras nav cietušas zaudējumus.

Tikmēr Tālo Austrumu derbijā starp divām komandām, kas būs Rīgas "Dinamo" pretinieces sezonas tālākajā izbraukumā, Habarovskas "Amur" savā laukumā ar rezultātu 3:1 (2:1, 1:0, 0:0) pārspēja Vladivostokas "Admiral".

Vēl trešdien Ņižņekamskas "Ņeftehimik" viesos ar rezultātu 5:4 (1:2, 1:2, 2:0, 1:0) pagarinājumā pārspēja Astanas "Baris", Ufas "Salavat Julajev" savā laukumā guva virsroku 4:3 (0:0, 3:0, 1:3) pār Ņižņijnovgorodas "Torpedo", bet Maskavas apgabala "Vitjaz" mājās ar 3:1 (1:0, 0:1, 2:0) pieveica "Soči" hokejistus.

Rietumu konferencē līderpozīcijā ar deviņiem punktiem piecās spēlēs ir "Jokerit", tālāk ar astoņiem punktiem ir Jaroslavļas "Lokomotiv", bet trešo vietu ar septiņiem punktiem ieņem Rīgas "Dinamo". Ceturtā ar sešiem punktiem ir "Spartak", devīto vietu ar pieciem punktiem ieņem Artūra Kuldas pārstāvētā Čerepovecas "Severstaļ", bet desmitā ar trim punktiem ir Mika Indraša pārstāvētā Maskavas "Dinamo".

Austrumos vadībā ar desmit punktiem piecās spēlēs ir "Avangard" un "Avtomobilist" komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!