Foto: Privātais arhīvs
Rainers Meiers pagājušajā gadā kļuva par vienu no #BeActive izaicinājuma uzvarētājiem un balvā saņēma "Sunnto" viedpulksteni.

"Vajag tik sākt. Un tad jau izaicinājums ievelk sevī!" Rainers iesaka startēt #BeActive izaicinājuma konkursā. Eiropas sporta nedēļas rīkotāji jau devuši zaļo gaismu #BeActive 2018 izaicinājuma konkursam un tas notiks 20 dienu garumā, dalībniekiem cīnoties par vērtīgu balvu!

Intervijā Rainers atklāj, kā izaicinājuma konkurss padarījis viņu stiprāku un ka viņš šogad ir noskrējis nevienu vien maratonu.

– Kādēļ nolēmi pieteikties izaicinājuma konkursā un ko tu darīji?
– Man patīk piedalīties līdzīgos konkursos, jo tas mani motivē darīt – esmu nedaudz slinks. Es mēnesi trenēju planku un izaicinājuma izskaņā mans rezultāts bija 5 minūtes!

– Kā tu juties, kad uzzināji, ka esi kļuvis par uzvarētāju un balvā saņemsi Sunnto viedpulksteni?
– Sajūta bija patīkama, bet viena no pirmajām domām bija: kāpēc es tikko nopirku viedpulksteni...

– Vai viedpulkstenis ir veicinājis tavu vēlmi sportot?
– Mazinājis nav (smejas). Šogad noskrieti seši maratoni, bet pavisam savā dzīvē esmu noskrējis 31 maratonu.

– Kas tev ir svarīgākā viedpulksteņa funkcija?
– Man galvenais ir pulss un temps distancē. Tāpat svarīgi, lai pēc tam to visu var pārskatāmi redzēt aplikācijā.

– Ko tu iesaki visiem tiem, kas šaubās – piedalīties vai nepiedalīties 2018. gada #BeActive izaicinājuma konkursā?
– Vajag tik sākt. Un tad jau izaicinājums ievelk sevī. Mana slimība šobrīd ir maratons. Pirmā pietura, ko gribu sasniegt ir 50. noskrietais maratons. Un tad jau lūkosim tālāk...

– Rainer, ar ko tu ikdienā nodarbojies un kā ir veidojušās tavas attiecības ar sportu?

Esmu saimniecības vadītājs Kazdangas pamatskolā. Pats arī mācījos šajā skolā un skriešana sporta stundās bija labākais, kas skolā bija man. Par to jāsaka paldies skolotājam Ivaram Vītiņam! Tolaik man padevās orientēšanās sports, taču piedalījos visos sporta veidos – sākot ar vieglatlētiku un beidzot ar futbolu, augstlēkšanā esmu pārlēcis 1,80 metru augstumu. Vēlāk mani aizrāva piedzīvojumu sacensības, kurās bieži vien finiša līniju šķērsota pēc vairāk nekā 30 stundām, kas bija pavadītas distancē. Visbeidzot 2011. gadā Liepājā noskrēju pusmaratonu un āķis bija lūpā – tagad aiz muguras noskrieti 16 000 kilometru, tostarp nostartējot pavisam 49 pusmaratonos un 32 maratonos. Tikko noskrēju Turku maratonu, pēc tam skriešu Viļņā, kur ar VSK Noskrien komandu turēsim maratona tempu trasē – es skriešu stundās –, tad Valmieras maratons un oktobrī ar 10. maratonu Katovicē noslēgšu sezonu. Ko tu padarīsi, ja patīk!


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!