Foto: Publicitātes foto
Viena no 2018. gada Eiropas Sporta nedēļas vēstnesēm ir olimpiete, pasaules čempionāta medaļniece un Latvijas rekordiste Ineta Radeviča, kura šobrīd ir Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) prezidente.

Vadot Latvijas vieglatlētikas dzīvi, Ineta ar aktivitātēm visā Latvijā, tostarp arī dzimtajā Krāslavas pusē, aicina cilvēkus sportot un būt enerģiskiem ikdienā, iesaistot sportā gan bērnus un jauniešus, gan vecākus ļaudis un seniorus. "Sper pirmo soli!" Latvijas Vieglatlētikas savienības prezidente iedrošina ikvienu uzsākt jaunus izaicinājumus.

īsā intervijā #beActive nedēļas rīkotājiem Radeviča ieskicē savas dzīves ābeci, ko sports dod viņai pašai sev un sniedz padomu, kā sportā spert pirmos soļus.

– Ineta, sports un dzīve jums ir cieši savienoti jēdzieni. Kā ir veidojušās jūsu attiecības ar sportu?
– Sports ir manas dzīves ābece. Mana mamma, būdama trenere, kopš gada vecuma mani ņēma līdzi uz stadionu. Mana smilšu kaste bija tāllekšanas sektora bedre. Tā es sāku likt kopā burtus, līdz kamēr sāku lasīt tekstiem, bet tagad – varētu grāmatu uzrakstīt. Es aicinu visus: ja esat ar sportu "uz jūs", sākam pamazām – mācāmies burtus un pakāpeniski liekam tos kopā. Un jūs paši nepamanīsiet, ka drīz vien jau lasīsiet aizraujošu grāmatu, no kuras nevarēsiet atrauties! Galvenais – izveidot šos ieradumus.
– Tagad, kad sportistes karjera ir aiz muguras, jūsu ikdienas darbs ir izaicinājumu pilns – vadāt sporta organizāciju un aktīvi darbojaties virknē citu projektu. Kā jūs atslēdzaties no profesionālā stresa un atjaunojat spēkus?
– Strodu tuvāko parku, uzvelku kedas un paskrienu 15 – 20 minūtes. Neskrienu ilgi – līdz sajūtu, ka asins sāk cirkulēt un prāts atdzīvojas. Tad vēl palēkāju un pavingroju turpat parka pie soliņa.
– Šķiet, tie, kuri nenodarbojas ar sportu, nenojauš, kādas sajūtas mērens sports var sniegt?
– Domāju, ka mēs katru dienu atklājam ko jaunu un, galvenais, tiešām ir nekautrēties: sāciet ar pastaigu parkā un iekļaujiet tajā minūti skriešanu, nākamajā dienā – 2 minūtes, pēc trim dienām – 3 minūtes, un pēc tam redzēsiet, kādu morālo un fizisko gandarījumu tas sniedz.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!