Foto: AFP/Scanpix/LETA
Vadošie tenisa tiesneši pēc amerikāņu zvaigznes Serēnas Viljamsas izlēciena ASV atklātā tenisa čempionāta finālā apsver iespēju izveidot savu arodbiedrību, kas aizstāvētu arbitrus šādās situācijās, ziņo ārzemju mediji.

Kā ziņojām, Serēna Viljamsa "US Open" finālā, kurā zaudēja japānietei Naomi Osakai, sarīkoja skandālu, apsūdzot mača tiesnesi rasismā, seksismā un geima nozagšanā. Tenisistei par šo izlēcienu vēlāk tika piemērots 17 tūkstošus dolāru liels naudas sods.

Tenisa tiesneši uzskata, ka Viljamsa mača arbitru Karlosu Ramosu kritizējusi tikai par to, ka viņš profesionāli darījis savu darbu, raksta izdevums "The Guardian". Turklāt soģi ir tiktāl saniknoti par amerikāņu sportistes izlēcienu, ka piedraudējuši boikotēt mačus, kuros viņa piedalītos. Akcija ilgtu līdz brīdim, kad 33 gadus vecā Viljamsa atvainosies Ramosam, ziņo "The Times", atsaucoties uz anonīmu informācijas avotu.

Viljamsas pusē nostājās Sieviešu profesionālā tenisa asociācija (WTA) un ASV Tenisa federācija, savukārt Starptautiskā tenisa federācija (ITF) atbalstīja tiesnesi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!