Foto: F64
Latvijas U-21 futbola valstsvienība pēc sāpīga zaudējuma spēcīgajai Anglijas izlasei Eiropas čempionāta kvalifikācijas cikla spēlē nav apmierināta, ka neizdevās iegūt vismaz punktu, pēc spēles apgalvoja komandas galvenais treneris Dainis Kazakevičs.

Latvijas U-21 izlase otrdien Eiropas čempionāta kvalifikācijas D apakšgrupas spēlē savās mājās pēc kvalitatīva spēles sākuma ar 1:2 (1:1) piekāpās spēcīgajai Anglijas izlasei.

"Spēle bija notikumiem bagāta, bet diemžēl netikām pie punktiem," preses konferencē sacīja Kazakevičs. "Uz viņu fona izskatījāmies labi, bet zaudējums ir un paliek zaudējums. Neesam apmierināti ar to, ka neieguvām vismaz punktu. Bija pārāk ilga otrā maiņa, kā rezultātā mazākumā ielaidām vārtus. Ņemot vērā sarežģīto režīmu, izdevās pietiekami atjaunoties. Varbūt ne līdz galam, bet kompensējām to ar pašatdevi un parādījām pietiekami aktīvu futbolu, līdz mača beigām cīnoties par punktu pret grupas līderi. Par sniegumu varam būt apmierināti, par rezultātu - nē."

Anglijas valstsvienības sastāvā pamatsastāvā izgāja deviņi futbolisti, kuri ir debitējuši Anglijas premjerlīgā un kopumā šajā turnīrā nospēlējuši 160 minūtes.

"Svarīga bija fiziskā kondīcija, meistarība un tas, cik ļoti daudz katra komanda spēlē ar bumbu. Angļi bija par mums pārāki un viņiem bija daudz svaigāki spēlētāji un līdzvērtīgāks sastāvs, ko pamainīt. Tomēr esmu pārliecināts, ka mums bija izredzes uz pozitīvu rezultātu. Pret laba līmeņa pretinieku nospēlējām pietiekami kvalitatīvi."

Kazakevičs arī atklāja, ka iepriekš bija sarežģīts pārlidojums no Ukrainas. "Aizkavējāmies Kijevā, kā rezultātā tikai naktī pārradāmies mājās. Papildu faktors bija tas, ka viņiem spēle bija ceturtdien, bet mums piektdien. Nometne nebija vienkārša, bet bijām līdzvērtīgi pretinieki komandām, kas šajās spēlēs bija favorītu statusā."

"Bija doma piesaistīt Robertu Uldriķi, un par to runājām ar nacionālās izlases treneri," atklāja Kazakevičs. "Bet tas būtu tikai tādā gadījumā, ja pats Roberts būtu 100% motivēts palīdzēt. Pilnībā izprotu, ka viņam bija liela vēlme ātrāk atgriezties klubā, kur jācīnās par vietu pamatsastāvā. Es to respektēju. Nometnes gaitā pievienoties izlase arī nav vienkārši. Bija puiši, kas daudz gaidīja šīs spēles. Ideja bija, bet līdz reāliem soļiem nenonācām, taču viss, kas notiek, notiek uz labu."

Vienīgos vārtus Latvijas izlases rindās guva Andris Raivis Jurkovskis, kurš atklāja spēles rezultātu, kamēr Anglijas vienības sastāvā ar precīziem sitieniem izcēlās Tamijs Eibrehems un Meisons Mounts.

"Angļi spēli uztvēra nopietni. Katrā mačā, kurā liela komanda cīnās pret mazu, vienmēr ir pretinieku nenovērtēšana. Viņi gaidīja, ka spēle būs daudz vienkāršāka. Anglija bieži maina sastāvus, tāpēc ar motivācijas trūkumu tam nav nekāda sakara. Kaut kāds skats no augšas vienmēr eksistē, bet tā nav mūsu problēma. Mums jādomā par mūsu spēli. Otrajā puslaikā ar katru nākamo mirkli sākām arvien vairāk un vairāk pagurt, taču ģērbtuvē bijām mierīgi. Pirmais puslaiks izdevās, bet daļēji tas bija saistīts ar pretinieku spēli. Sapratām, ka viņi kļūs agresīvāki un pretiniekiem ir plašāka rotācija," noteica Latvijas izlases galvenais treneris.

Latvijas izlases vārtus šajā mačā sargāja Kristaps Zommers. "Vārtsargu jautājums nebija sarežģīts, jo izvēlē bija starp Vladislavu Kurakinu un Zommeru. Rihards Matrevics izlasē ir, lai iepazītos ar komandu un gatavotos nākamajam ciklam. Zommers bija psiholoģiski labākā stāvoklī, jo pirms došanās uz izlasi nospēlēja labi klubā. Tāpat arī treniņos viņš bija nedaudz labāks par pārējiem," noteica Kazakevičs.

"Mums vēl priekšā ir divas spēles un uzdevums ir tikt pie pirmās uzvaras. Domāju, ka mums nav par ko kaunēties, jo pēdējos mačos varam vairāk likt plus, nevis mīnus zīmes," noslēdza treneris."

Savukārt Anglijas U-21 izlases galvenais treneris Aidī Butroids atzina, ka šī bijusi smaga cīņa. "Esmu ļoti apmierināts ar spēli, taču bija ļoti smags mačs. Fiziski viena no grūtākajām spēlēm, kas mums bijusi. Latvija izrādīja ļoti sīvu pretestību, bet esmu pamierināts ar to raksturu, ko parādījām."

Kopvērtējumā līderpozīcijā D grupā ar 20 punktiem astoņās spēlēs atrodas Anglija, bet 12 punkti septiņos dueļos ir Nīderlandei, kamēr 11 punktus izcīnījusi Ukraina, bet tikpat punkti ir Skotijai. Savukārt Latvija ar trim punktiem astoņās cīņās ir piektā, bet turnīra tabulu ar diviem punktiem noslēdz Andora.

Kvalifikācijas cikla noslēgumā Latvijas U-21 izlasei oktobrī būs mači ar Nīderlandi un Andoru.

Kvalifikācijas turnīrā deviņu apakšgrupu uzvarētāji izcīnīs ceļazīmes uz finālturnīru, savukārt četras labākās otro vietu ieguvējas ar labākajiem rādītājiem spēlēs pret pirmo līdz piekto vietu ieguvušajām komandām savās apakšgrupās, iekļūs izslēgšanas spēļu kārtā, kurā tiks noskaidrotas vēl divas finālturnīra dalībnieces.

Eiropas U-21 izlašu finālturnīrs 2019.gada vasarā notiks Itālijā un Sanmarīno.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!