Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova pēc karjeras labākā rezultāta sasniegšanas "Grand Slam" turnīros izvirzīta WTA mēneša "izlaušanās" balvai, ko saņem tenisiste par pārsteidzošāko sniegumu mēnesī.

Sevastova augusta beigās un septembra sākumā aizcīnījās līdz sezonas noslēdzošā "Grand Slam" turnīra – ASV atklātā čempionāta – pusfinālam, kurā atzina titulētās Serēnas Viljamsas pārākumu. Ceļā uz pusfinālu Sevastova uzvarēja divas TA ranga TOP 10 spēlētājas Jeļinu Svitoļinu un pērnā gada "US Open" čempioni mājinieci Sloeinu Stīvensu.

Šī bija trešā reize pēc kārtas, kad liepājniecei "US Open" turnīrā izdodas tikt vismaz līdz ceturtdaļfinālam. Tāpat pusfināla sasniegšana ir viņas karjeras labākais sasniegums.

Sevastovas konkurentes uz mēneša "izlaušanās" balvu ir čehu tīneidžere Marketa Vondrušova, 20 gadus vecā baltkrieviete Arina Sabaļenka, ukrainiete Ļesja Curenko un Ešlija Bārtija no Austrālijas. Līdzjutēju balsojums WTA mājaslapā internetā risināsies līdz ceturtdienas, 13. septembra, pusnaktij, bet piektdien tiks paziņota uzvarētāja.

Pagājušā gada maijā pēc sensacionālā triumfa Francijas atklātajā čempionatā mēneša izlaušanās balvu ieguva Jeļena Ostapenko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!