Foto: AFP/Scanpix/LETA
Smagāko zaudējumu savā pastāvēšanas vēsturē otrdien piedzīvoja Horvātijas futbola izlase, kas Nāciju līgas spēlē viesos ar 0:6 (0:3) piekāpās Spānijas valstsvienībai.

Vienam no Horvātijas izlases līderiem Ivanam Rakitičam šis bija 100. mačs valstsvienībā, taču viņam kopā ar komandas biedriem mačs izvērtās par īstu murgu. Pirmo reizi horvāti ielaida sešus vārtus, pirmo reizi kopš 2009. gada ielaida vairāk par pieciem vārtiem un pirmo reizi zaudēja ar tik lielu starpību.

Horvātijas izlase divreiz (1941. un 1942. gadā) ar 1:5 zaudēja Vācijai, bet pirms deviņiem gadiem ar tādu pašu rezultātu piekāpās Anglijai. Tās bija līdz šim smagākās neveiksmes horvātiem un vienīgie mači, kuros pretinieki spējuši gūt piecus vārtus. Tagad šie rekordi ir krituši.

Spēles 24. minūtē Sauls Nigess guva savus otros vārtus Spānijas izlases kreklā, 33. minūtē Marko Asensio panāca 2:0, bet pēc pāris minūtēm pēc Asensio sitiena pa pārliktni bumbas no Lovres Kaliniča ielidoja horvātu vārtos. Otrajā puslaikā spāņiem vēl izcēlās Rodrigo, Serhio Ramoss un Isko, noslēdzot pretinieku graušanu.

Vēl otrdien, 11. septembrī, Nāciju līgas spēcīgākajā jeb A divīzijā otrajā grupā neveiksmi savās mājās piedzīvoja Islandes valstsvienība, kas ar 0:3 kapitulēja cīņā ar beļģiem.

B divīzijas trešajā grupā Bosnija un Hercegovina pēc sava līdera Edina Džeko gūtajiem vārtiem 78. minūtē ar 1:0 pieveica Austriju. Savukārt C divīzijā otrajā grupā Somija ar 1:0 sarūgtināja igauņus, bet Ungārija savās mājās ar 2:1 uzveica Grieķiju. Tikmēr D divīzijā otrajā grupā Moldovas un Baltkrievijas duelī komandas nespēja gūt vārtus, bet Luksemburga viesos ar 3:0 apbēdināja Sanmarīno.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!