Foto: LETA
Par SynotTip Latvijas virslīgas 2018.gada sezonas augusta labāko spēlētāju žurnālistu un līdzjutēju balsojumā atzīts ''Riga FC'' vārtsargs Roberts Ozols, savukārt Latvijas Futbola federācijas (LFF) Treneru padomes vērtējumā mēneša labākā trenera balvu saņem arīdzan Rīgas kluba pārstāvis - galvenais treneris Viktors Skripņiks.

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Treneru padome un biedrība "Latvijas Futbola Virslīga" aizvadītajā nedēļā izvirzīja piecus kandidātus SynotTip futbola virslīgas augusta labākā spēlētāja balvai. Starp tiem ir Maksims Marusičs (RFS), Dāvis Ošs (FK Metta/Latvijas Universitāte), Darko Lemajičs, Roberts Ozols ( abi Riga FC) un Anastasijs Mordatenko (FK Ventspils). Žurnālistu un līdzjutēju balsojumam noslēdzoties, kļuva zināms, ka labākā spēlētāja titulu pārliecinoši iegūst Roberts Ozols, kurš šīs balvas iegūšanai bija tuvu arī iepriekšējā mēnesī.

''Riga FC'' sezonas vidū šokē ar fantastisku ''sauso'' uzvaru sēriju, kas pēc 20. kārtas spēles pagarinājusies līdz 11 izcīnītām uzvarām. Visos mačos rīdzinieku vārtus sargāja talantīgais Roberts Ozols, līdz ar to par likumsakarīgu liekot uzskatīt mēneša labākā spēlētāja titula iegūšanu. Augusts Virslīgas klubiem sākās ar Latvijas kausa ceturtdaļfināla mačiem, kur vienā no tiem ''Riga FC'' ar 3:1 pārspēja Jūrmalas ''Spartaku'', savukārt virslīgas ietvaros šī brīža čempionāta līdervienība aizvadīja četras spēles. Ozola un Skripņika pārstāvētā ''Riga FC'' ievērojamo uzvaru sēriju spēja nosargāt trīs izbraukuma spēlēs pēc kārtas (2:0 pret FK ''Metta/Latvijas Universitāte'', 3:0 pret FK ''Jelgava'' un 1:0 pret FK ''Ventspils''), savukārt 28. augusta vakarā aizvadīja pārcelto 15. kārtas spēli, kurā ar savu šīs sezonas ierastāko rezultātu 1:0 savā laukumā pārspēja nepārliecinoši spēlējošo ''Liepāja/Mogo''. Kā minēts, visos minētajos mačos rīdzinieku vārtus sargāja Roberts Ozols, kura un visas komandas fantastiskā sauso uzvaru sērija, skaitot septembra pirmo spēli, sasniegusi jau 11 panākumus. Tāpat ne mazāks nopelns minams pieredzējušā speciālista Viktora Skripņika darbam, kurš virslīgas ietvaros zaudējuma rūgtumu ar rīdziniekiem vēl nav piedzīvojis

Atgādinām, ka mēneša labākā futbolista balvas kandidātus izvirza LFF Treneru padome un Latvijas Futbola Virslīga, kam seko Latvijas sporta žurnālistu un līdzjutēju balsojums Facebook un Instagram, savukārt labākā trenera noteikšana ir LFF Treneru padomes kompetencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!