"Optibet" Hokeja līgas (OHL) Latvijas čempionāta mačā otrdien Rīgas klubu duelī "Prizma" ar 2:0 (0:0, 1:0, 1:0) apspēlēja "Mogo", izcīnot savu otro uzvaru šosezon.

Uzvarētāju labā otrajā trešdaļā rezultātu atklāja Kristaps Liepa, kurš vārtus guva pēc Jura Bērziņa un Sanda Grīnberga piespēlēm. Savukārt noslēdzošajā spēlēs nogrieznī saspringtā cīņā "Prizma" izmantoja pretinieku nesaprašanos aizsardzībā, jo pie borta Andreju Smirnovu devās segt divi "Mogo" hokejisti. Līdz ar to neviena nepiesegts netālu no "Mogo" vārtiem palika kādreizējais Latvijas izlases uzbrucējs Sergejs Pečura, kurš saņēma ripu, apspēlēja vārtsargu un panāca 2:0.

Līdz ar to "Prizma" izcīnīja otro uzvaru divos pirmajos mačos, jo pagājušajā nedēļā ar 6:1 tika uzvarēta hokeja skola "Rīga".

"Prizma" šosezon atzīmē sava kluba 20.jubileju kopš tā spēlē Latvijas hokeja virslīgā, tāpēc tās sastāvs ir kļuvis krietni spēcīgāks. Tiesa, nav izslēgts, ka virkne no spēlētājiem, ja vien saņems labus piedāvājumus no ārzemēm, "Prizmu" sezonas gaitā var atstāt.

Turnīrā startē septiņas komandas, kuru vidū ir arī iepriekšējās sezonas vicečempione "Zemgale"/LLU. Jelgavnieki pirmo spēli aizvadīs trešdien, pērnā gada fināla atkārtojumā tiekoties ar "Kurbadu".

Tāpat vēl trešdien savstarpējo dueli aizvadīs "Liepāja" un "Rīga" komandas.

OHL regulārajā čempionātā septiņas komandas aizvadīs sešu apļu turnīru, katrai vienībai nospēlējot pa 36 spēlēm. Pamatsacensības noslēgsies 2019.gada 2.martā.

Izslēgšanas mačos iekļūs četras labākās vienības.

Pusfinālu uzvarētāji tiks finālā, kur cīnīsies par zeltu, savukārt trešo vietu ieņems tā komanda, kas ieņems augstāku pozīciju regulārajā turnīrā. Čempionāta uzvarētājkomanda saņems ne tikai Latvijas čempionu kausu, bet arī iespēju pārstāvēt Latviju Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) rīkotajā Kontinentālajā kausā.

Iepriekšējās OHL sezonas finālā "Kurbads" sērijā ar 4-0 uzvarēja "Zemgale"/LLU vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!