Foto: LETA
Latvijas spēcīgākais sieviešu basketbola klubs "TTT Rīga" vienojies par viena gada līgumu ar amerikāņu spēka uzbrucēju Aiviju Sloteri, informē komanda.

Slotere 2018. gada sezonā Ungārijas līgā "PINKK Pecsi" komandas sastāvā 24 spēlēs vidēji 31 minūtē guva 13,8 punktus un izcīnīja 8,6 bumbas zem groziem. Viņa realizēja 53,5% metienu no spēles un 42,9% tālmetienu, kā arī 75,2% soda metienu.

"Aivija laukumā spēlē ar ļoti lielu enerģiju un salīdzina sevi šajā ziņā ar NBA divkārtējo labāko aizsardzības spēlētāju Denisu Rodmenu. Viņa cīnās un cenšas aizsardzībā," stāstīja "TTT Rīga" galvenais treneris Mārtiņš Zībarts. "Ceram uz Aivijas ātru iekļaušanos komandā. Īpaši, sākot no 2. oktobra, kad pilnā sastāvā sāksim gatavoties Eirolīgas kvalifikācijas spēlēm pret Venēcijas "Reyer". Treniņi sākās 3. septembrī – četras TTT pamatsastāva spēlētājas strādā kopā ar jaunajām meitenēm, septiņas aizņemtas izlasē."

Pati Slotere vēlējās pievienoties stiprai komandai, kas spēlē Eiropas kausā vai Eirolīgā. "Mani piesaistīja TTT uzvaru tradīcijas un aģents palīdzēja pieņemt lēmumu. Lielākais ieguvums no pirmā gada profesionālajā basketbolā – uzzināju, kā spēlē Eiropā," viņa stāstīja.

"TTT Rīga" sastāvs nākamajai sezonai: Dita Rozenberga, Ieva Kūlīte, Gunta Baško, Karlīne Pilābere, Šeilanija Pedija, Aija Brumermane, Ieva Pulvere, Aivija Slotere, Kristīne Vītola, Kate Krēsliņa, Baiba Eglīte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!