Foto: Publicitātes foto
28 gadus vecais Ziediņš piesaistīts "Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola" komandai, lai stiprinātu spēli groza apakšā. 203 centimetrus garais basketbolists pērn ļoti labi iepazinis Igaunijas basketbolu un būs būtisks palīgs vidzemniekiem, cīnoties par uzvarām jaunizveidotajā līgā.

"Esmu priecīgs pēc trīs gadu pārtraukuma atgriezties Valmierā. Paldies komandai, kura devusi iespēju atkal spēlēt Valmierā. Pagājušajā sezonā daudz spēlēju pret igauņiem, domāju, ka tas palīdzēs arī jaunajā Latvijas – Igaunijas līgā, jo ir iepazītas pretspēlētāju stiprās un vājās puses. Var redzēt, ka jaunie komandas biedri gatavi kapāties laukumā. Mēs pieredzējušie neliedzam padomu un pastāstam kā labāk sagatavoties. Domāju, ka uz laukuma viss būs kārtībā," kluba preses dienestam teica pats Ziediņš

Karjeras laikā spēlētājs izcīnījis divas Latvijas čempionāta medaļas – 2017. gadā sudrabu ar "Ventspili" un 2013. gadā bronzu ar "Valmieru". Ziediņa pierakstā ir arī deviņas spēles Latvijas otrās izlases sastāvā pārbaudes turnīrā Ķīnā. Profesionālās karjeras pirmos septiņus gadus Ziediņš pārstāvēja "Valmieras" komandu Latvijas un Baltijas līgu turnīros, kļūstot par vienu no pilsētas basketbola pamatvērtībām. 2015./2016. gada sezonā spēka uzbrucējs devās prom no dzimtās komandas un pastiprināja "Jūrmala/Fēnikss" komandu, kurā aizvadīja individuāli karjeras rezultatīvāko sezonu un kļuva par kūrortpilsētas vienības rezultatīvāko spēlētāju. Šis sniegums nepalika nepamanīts arī valsts vadošajām komandām un Ziedinu savai komandā uzaicināja pievienoties tobrīd deviņkārtējā valsts čempione "Ventspils". Kurzemnieku rindās 203 cm garais basketbolists debitēja arī FIBA Čempionu līgā, palīdzot "Ventspilij" iekļūt izslēgšanas spēļu turnīrā.

Pagājušajā sezonā Ziediņš izmēģināja spēkus leģionāra statusā, pavadot gadu Igaunijas čempionāta komandās. Sezonas pirmajā pusē Vidzemes basketbolists pārstāvēja tā brīža valsts vicečempioni "Avis Rapla", bet janvārī spēlētājs pārcēlās uz pierobežu, pievienojoties "Valga/Valka" sastāvam. Kopumā Igaunijas čempionātā Ziediņš pērn aizvadīja 31 spēli, statistikā sakrājot 9,8 punktus, 6,2 atlēkušās bumbas un divas rezultatīvas piespēles. Savukārt Latvijas čempionātā Valmieras basketbola audzēknim izdevās aizvadīt desmit spēles, atzīmējoties ar 10,5 punktiem, 7,1 atlēkušo bumbu un 2,6 rezultatīvām piespēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!