Foto: F64

Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" spēlētājiem svētdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mačā pietrūka svaiguma, jo bija jāaizvada spēle otro dienu pēc kārtas, secināja rīdzinieku galvenais treneris Ģirts Ankipāns.

Jau vēstīts, ka rīdzinieki 11. sezonas otrajā mājas spēlē svētdien ar rezultātu 2:3 (0:0, 1:2, 1:0, 0:1) pagarinājumā piekāpās Čerepovecas "Severstaļ" vienībai, kuras labā vārtus guva Latvijas izlases aizsargs Artūrs Kulda.

"Paldies spēlētājiem par pašatdevi. Nebija tik viegli, kā domājām, jo pietrūka nedaudz svaiguma, aizvadot spēles divas dienas pēc kārtas. Viņi parādīja raksturu. Paldies komandai, ka izcīnīja vismaz punktu," teica Ankipāns.

Traumas dēļ spēli nepabeidza aizsargs Uvis Balinskis, kuram, iespējams, savainots plecs. Kā minēja Ankipāns, jaunajam hokejistam vēl tiks veiktas pārbaudes.

"Severstaļ" vienībai ar šo spēli sākās izbraukuma sērija.

"Esmu gandarīts, ka izcīnījām uzvaru vismaz papildlaikā. Gribētu uzteikt hokejistus par pašatdevi," pauda pretinieku galvenais treneris Aleksandrs Guļavcevs.

Rīdziniekiem ar vārtu guvumiem atzīmējies kanādietis Kevins Klārks un zviedrs Līnuss Videls, kamēr pretiniekiem precīzi meta Kulda, Zeks Boičaks un Ivans Zaharčuks, kura raidījums bija uzvaru nesošais.

Zīmīgi, ka Kristers Gudļevskis otro dienu pēc kārtas sargāja "Dinamo" vārtus. Rīdziniekiem šī bija otrā spēle divu dienu laikā, jo sestdien Ģirta Ankipāna trenētā komanda ar 3:0 uzvarēja Novosibirskas "Sibirj" vienību.

Mājas spēļu sērijas turpinājumā "Dinamo" otrdien tiksies ar Maskavas "Dinamo", kurā spēlē iepriekšējo sezonu rīdzinieku līderis Miks Indrašis.

Pēc tam Latvijas klubs dosies tālā izbraukumā pie Pekinas "Kuņluņ Red Star", Habarovskas "Amur" un Vladivostokas "Admiral" komandām, mājās atgriežoties 23.septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!