Foto: F64

Latvijas sieviešu basketbola izlasei līdz Pasaules kausa izcīņai vēl ir rezerves spēles pastiprināšanai, secina valstsvienības galvenais treneris Mārtiņš Zībarts.

Jau vēstīts, ka Latvijas sieviešu basketbola izlase, turpinot gatavošanos Pasaules kausa izcīņai, svētdien pārbaudes turnīrā Parīzē ar rezultātu 70:77 (12:18, 15:12, 24:20, 19:27) piekāpās Austrālijai, kura ir vairāku olimpisko spēļu un Pasaules kausa izcīņu medaļniece.

Zībarts pēc mača uzsvēra, ka caur kļūdām komanda mācās, un pauda cerību, ka kļūst arī stiprāka.

"Spēles sākums lieku reizi apstiprināja, ka cīņā ar pretiniecēm, kuras objektīvi ir pārākas meistarībā, nevaram atļauties iziet laukumā bez maksimālas enerģijas un agresivitātes. Pēc pirmajām neveiksmēm bija jāmeklē varianti gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Bija lietas, kas nostrādāja, bija tādas, kas nenostrādāja, rosinot izdarīt secinājumus," Latvijas Basketbola savienība (LBS) citē Zībarta teikto.

Kā vienu no problēmām viņš atzīmē aizsardzību savā soda laukumā, kur nepiedodami bieži ļauts pretiniecēm tikt pie atlēkušajām bumbām.

"Nākamā problēma - pietrūkst pārliecības uzbrukumā, kur svarīgos brīžos nodrebēja rokas un gadījās kļūdas. Arī pašā galotnē, kad neizmantojām visas iespējas, lai uzvarētu," atzīmē Zībarts.

Kā vēstīts, traumas dēļ uz turnīru Parīzē nedevās Zenta Meļņika.

"Kopumā ir pozitīvas iezīmes gan atsevišķu spēlētāju sportiskajā formā, gan komandas darbībās, taču vēl ir rezerves spēles pastiprināšanai. Rīgā skatīsimies, cik veiksmīgs bijis Zentas Meļņikas rehabilitācijas process un domāsim par labāko sastāva modeli, ņemot vērā spēlēs ar pasaules elites komandām sakrāto pieredzi," stāsta Zībarts.

Trīs komandu turnīrā Latvijas izlase piektdien ar 64:74 zaudēja Francijai, savukārt Austrālija sestdien mājiniecēm piekāpās ar rezultātu 77:85. Līdz ar to turnīrā uzvarēja Francija, kam sekoja Austrālija un Latvija.

Austrālijas izlase ir iepriekšējā Pasaules kausa bronzas medaļniece, savukārt 2006.gadā austrālietes kļuva par pasaules čempionēm.

Jau vēstīts, ka Latvijas basketbolistes iepriekšējās nedēļas nogalē Valensijā aizvadīja divas pārbaudes spēles, kurās ar rezultātu 66:82 piekāpās Francijai un ar 53:61 atzina Beļģijas pārākumu.

Nākamajā nedēļas nogalē Latvija Rīgā spēlēs ar 2017.gada Eiropas čempionāta ceturto labāko komandu - Grieķijas izlasi. Savukārt divas dienas pirms Pasaules kausa izcīņas turnīra Tenerifē Latvijas komanda tiksies ar FIBA Amerikas zonas čempioni Kanādas izlasi.

Kā vēstīts, augusta vidū pārbaudes turnīrā Rīgā latvietes ar 67:62 uzvarēja Zviedrijas izlasi, ar 66:71 zaudēja Krievijai un ar 80:59 sagrāva Ukrainu. Savukārt jūnijā, aizvadot tradicionālo rozā lentītes spēli, ar rezultātu 96:46 tika sagrauta Somijas valstsvienība.

Pasaules kausa apakšgrupā Latvijas basketbolistes spēkosies ar Ķīnu, Senegālu un planētas titulētāko izlasi ASV.

Pasaules kausa izcīņā no 22. līdz 30. septembrim notiks Kanāriju salās, Spānijā. Tajā piedalīsies planētas 16 spēcīgākās izlases, kas būs sadalītas četrās apakšgrupās. Grupu uzvarētājas uzreiz kvalificēsies ceturtdaļfinālam, otrās un trešās vietas ieguvējas spēlēs astotdaļfinālā, bet ceturtās vietas ieguvējām turnīrs būs beidzies.

Latvijas dāmu izlase ceļazīmei uz Pasaules kausu tuvu bija vēl divas reizes, taču tad pie kārotās iespējas netika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!