Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Mārtiņš Pļaviņš sestdien cieta zaudējumu neierastās pludmales volejbola sacensībās Beļģijā.

Jaunajā sacensību formātā "korta karaļi" tika noskaidroti dinamiskā spēlē. 15 komandas sadalītas trijās grupās vispirms 20 minūtēs noskaidroja labāko četrinieku, pēc tam 16 minūtēs - labāko trijnieku, kas tiek pusfinālā. Divos pusfinālos tādā pašā veidā tika atlasīti pieci finālisti, kuri ar pēdējā pāra izslēgšanas metodi noskaidroja uzvarētāju.

Spēles noteikumi ir tādi paši kā pludmales volejbolā. Vienīgā atšķirība, ka "korta karaļiem" punktu gūšanā ir priekšrocības, jo pretinieki, viens otru nomainot, servē. Ja izspēli izdodas uzvarēt komandai, kas atrodas "karaļu" pusē, viņiem tiek punkts, ja servētājiem, viņi pārvietojas "korta karaļu" vietā, liekot tiem atkal gaidīt savu rindu.

Samoilovs/Pļaviņš, kuri kopā spēlē Jāņa Šmēdiņa traumas dēļ, apakšgrupā spēkojās ar Nīderlandes un Krievijas apvienoto duetu Aleksandru Broiveru/Oļegu Stonajovski, austriešiem Aleksandru Horstu/Klemensu Dopleru un beļģiem Tomu van Valli/Deīsu Koikelkorenu, kā arī brazīliešiem Rikārdu Alešu Kostu Santusu/ Gutu Karvaļāisu.

Pārliecinošā vadībā izvirzījās Nīderlandes un Krievijas pāris, un drīz vien viņiem sekoja mājinieki, kam padevās vairākas punktu sērijas. Pārējo triju pāru cīņā ilgāku laiku vadībā bija austrieši, kuri sakrāja piecus punktus. Ar pieciem punktiem finišēja arī brazīlieši, bet latvieši pirmās desmit no 20 minūtēm pavadīja bez punktiem. Ar trīs punktu sēriju pietrūka, lai apsteigtu vienus no konkurentiem, un šīs sacensības Samoilovam ar Pļaviņu bija beigušās.

"Šodien bija grūti dabūt punktus. Bija daudz garu izspēļu, taču pirmajās desmit minūtēs no tām nevinnējām nevienu. Pieļāvām pārāk daudz kļūdu," pēc mača pauda Pļaviņš.

Kā vēstīts, pirmajos mačos Nīderlandē viņi apstājās pusfinālā.

Šajos turnīros nevar izcīnīt Pasaules kausa punktus, jo tas ir komerciāls pasākums.

Nākamās šāda veida sacensības notiks piektdien Havaju salās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!