Foto: F64

"Optibet" Hokeja līgas (OHL) Latvijas čempionāts sestdien sākās ar Rīgas klubu "Prizma" un "Mogo" uzvarām.

"Prizma", kuras rindas papildinājuši virkne pieredzējušu spēlētāju, savā laukumā ar 6:1 (2:1, 1:0, 3:0) uzvarēja hokeja skolas "Rīga" spēlētājus, "Mogo" savā laukumā ar 4:2 (1:0, 1:1 2:1) pieveica sacensību debitanti "Lido", bet iepriekšējo divu gadu valsts čempione "Kurbads" savā ledus laukumā ar 7:1 (2:0, 2:0, 3:1) sagrāva "Liepāju".

OHL čempionāta šīs sezonas pirmos vārtus guva "Prizma" komandas pieredzējušais uzbrucējs Edijs Brahmanis, kurš tāpat kā aizsargi Georgijs Pujacs, Aleksandrs Jerofejevs, Maksims Širokovs, kā arī uzbrucēji Armands Bērziņš, Aleksejs Širokovs un Sergejs Pečura pirms šīs sezonas pievienojās Ērika Miļuna trenētajai "Prizma" vienībai.

Brahmanis šajā mačā izcēlās ar vieniem gūtiem vārtiem un divām rezultatīvām piesēlēm, kamēr divas reizes precīzs bija Kristaps Riekstiņš. Savukārt "Rīgas" komandā, kuru trenē Oļegs Sorokins, goda vārtus iemeta Mikus Mintautišķis.

"Prizma" šosezon atzīmē sava kluba 20.jubileju kopš tā spēlē Latvijas hokeja virslīgā, tāpēc tās sastāvs ir kļuvis krietni spēcīgāks. Tiesa, nav izslēgts, ka virkne no minētajiem spēlētājiem, ja vien saņems labus piedāvājumus no ārzemēm, "Prizmu" sezonas gaitā var atstāt.

Tikmēr "Mogo" un debitantes "Lido" duelī, kuru uztur uzņēmējs Gunārs Ķirsons, cīņa bija līdzīgāka. Mājiniekie pēc Andra Siksnas un Jura Ziemiņa metieniem panāca 2:0, taču "Lido" vienus vārtus atguva, kad precīzs bija krievu leģionārs Bulats Gaļimovs.

Trešā perioda sākumā Rūdolfs Maslovskis atjaunoja divu vārtus pārsvaru "Mogo" komandai, uz ko "Lido" atbildēja ar cita leģionāra Igora Maloļetkina precīzu metienu, taču punktu cīņai 53. minūtē pielika Kārlis Ozoliņš, nodrošinot "Mogo" uzvaru.

Visbeidzot "Kurbads", kuras rindās laukumā devās pieredzējušie aizsargi Guntis Galviņš un Krišjānis Rēdlihs, jau pirmajā periodā panāca divu vārtu pārsvaru, pēc tam nodrošinot graujošu uzvaru.

Uzvarētājiem divus vārtus guva Jānis Straupe, bet pa reizei precīzi bija Renārs Valters, Jānis Sprukts, Juris Štāls, Edgars Homjakovs un Lauris Rancevs. Tāpat divas rezultatīvas piespēles bija komandas kapteinim Tomam Blukam. Savukārt liepājnieku labā goda vārtus 67 sekundes pirms pamatlaika beigām iemeta Romāns Ņekļudovs, neļaujot "Kurbada" vārtsargam Uldim Čalpam tikt pie "sausās" uzvaras.

Turnīrā startē septiņas komandas, kuru vidū ir arī iepriekšējās sezonas vicečempione "Zemgale"/LLU. Jelgavnieki pirmo spēli aizvadīs nākamajā trešdienā, pērnā gada fināla atkārtojumā tiekoties ar "Kurbadu".

OHL regulārajā čempionātā septiņas komandas aizvadīs sešu apļu turnīru, katrai vienībai nospēlējot pa 36 spēlēm. Pamatsacensības noslēgsies 2019. gada 2. martā.

Izslēgšanas mačos iekļūs četras labākās vienības.

Pusfinālu uzvarētāji tiks finālā, kur cīnīsies par zeltu, savukārt trešo vietu ieņems tā komanda, kas ieņems augstāku pozīciju regulārajā turnīrā. Čempionāta uzvarētājkomanda saņems ne tikai Latvijas čempionu kausu, bet arī iespēju pārstāvēt Latviju Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) rīkotajā Kontinentālajā kausā.

Iepriekšējās OHL sezonas finālā "Kurbads" sērijā ar 4-0 uzvarēja "Zemgale"/LLU vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!