Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kādreizējās zvaigznes Stīvs Nešs, Džeisons Kids, Rejs Alens un Grānts Hills piektdien oficiāli tika uzņemti Neismita vārdā nosauktajā Basketbola Slavas zālē.

Tāpat starp uzņemtajiem bija Moriss Čīks, Dino Radža un Čārlijs Skots.

Kanādietis Nešs, kurš divas reizes tika atzīts par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonas vērtīgāko spēlētāju, pārstāvot Fīniksas "Suns" komandu, NBA karjeras laikā izdarīja 10 335 rezultatīvas piespēles, kas ir trešais labākais rādītājs līgas vēsturē.

"Nekad nevarēju iedomāties, ka kādreiz nonākšu slavas zālē," atzina Nešs.

Tikmēr Kids ir pozīciju augstāk ar 12 091 rezultatīvu piespēli, kā arī ieņem trešo vietu pēc gūtajiem "triple-double" (107).

Alens desmit reizes piedalījās NBA Visu zvaigžņu spēlē, kā arī divas reizes kļuva par NBA čempionu, to iespējot 2008.gadā ar Bostonas "Celtic" un 2013. gadā ar Maiami "Heat".

Viņš karjeras laikā NBA izdarīja 2973 precīzus tālmetienus, kas ir līgas rekords.

"Neticu talantam, jo šeit atrodos tāpēc, ka visu savu dzīvi esmu smagi strādājis," svinīgajā ceremonijā sacīja Alens.

Savukārt Hills divreiz tika kronēts par NCAA čempionu. NBA karjerā 19 gadu laikā viņš pie tituliem netika, jo tās lielu daļu mocījās ar savainojumiem. Tiesa, viņš septiņas reizes piedalījās NBA Visu zvaigžņu spēlē.

Kids un Hills 1994./1995. gada sezonā tika atzīti par sezonas labākajiem debitantiem.

Kā zināms, tad 1993. gadā Neismita vārdā nosauktajā Slavas zālē tika uzņemta arī latviešu basketboliste Uļjana Semjonova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!