Foto: AFP/Scanpix

Pēc augstākas tiesnešu kategorijas piešķiršanas šī gada Latvijas labākais tiesnesis Andris Treimanis varēs pārraudzīt UEFA Eiropas līgas un nacionālo izlašu spēles, informē Latvijas Futbola federācija (LFF).

Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) Tiesnešu komiteja Treimani no trešās tiesnešu kategorijas grupas ir pārcēlusi uz otro, kas sniedz iespēju saņemt nozīmējumus uz UEFA Eiropas līgas grupu turnīra un nacionālo izlašu oficiālajām spēlēm. Kā informē LFF, šis notikums parāda, ka UEFA pozitīvi vērtē Latvijas tiesnešu izaugsmi un attīstību, kā arī apliecina pašmāju tiesnešu darba augsto kvalitāti.

Par augstāko tiek uzskatīta elites kategorija, kam seko pirmā, otrā un trešā.

Tikmēr Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) kategorija bez Treimaņa piešķirta arī Latvijas tiesnešiem Aleksandram Anufrijevam un Vadimam Direktorenko, asistentiem Haraldam Gudermanim, Aleksejam Spasjonņikovam, Romānam Platonovam, Aleksejam Griščenko, Raimondam Tatrikam un Jevgēņijam Morozovam.

Tāpat FIFA kategoriju ieguvuši telpu futbola tiesneši Kaspars Kivlišs un Ingus Puriņš, bet pludmales futbolā - Eduards Borisevičs un Jurijs Ivušins. Savukārt sieviešu futbolā pie šādas kategorijas tikusi Viola Raudziņa, bet kā asistentes - Diāna Vanaga un Jeļena Kolomijceva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!