Foto: LETA
Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Arnis Vecvagars pēc vēl viena zaudējuma pārbaudes spēlē pirms Pasaules kausa atlases mačiem neslēpa, ka basketbolisti spēlējuši pārāk mierīgi un nav bijusi agresivitāte.

Ziņots, ka piektdien "Arēnā Rīga" notikušajā pārbaudes spēlē Latvijas basketbolisti ar 84:86 piekāpās Somijai, kurai pirms nedēļas zaudēja arī izbraukumā. Pēdējo pārbaudes spēli pirms Pasaules kausa atlases cīņām Vecvagara vadītā izlase aizvadīs svētdien, 9. septembrī, plkst.19:30 Viļņā ar Lietuvas izlasi.

"Nav patīkami zaudēt savu līdzjutēju priekšā. Galvenie iemesli – trīs ceturtdaļas nevarējām "atrast" nepieciešamo agresivitāti. Īpaši tas attiecas uz aizsardzību, bet arī uzbrukumā centāmies spēlēt pārāk mierīgi. Šai ziņā somi bija pārāki, izjaucot mūsu plānus. Kad ieslēdzām vajadzīgos apgriezienus, parādījās ātrās pārejas, vieglie punkti un atjaunojām intrigu. Parādījām savu potenciālu," Vecvagara teikto citē Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Vecvagars atklāja, ka šajā pārbaudes spēlē ļāvis spēlēt visiem basketbolistiem, dodot iespēju sevi apliecināt. "Ja šodien būtu bijusi oficiālā spēle, rotācija būtu savādāka. Šodien katram devu iespēju parādīt sevi dažādās situācijās. Tagad varēsim izvērtēt, kādā lomā katru uzmantot. Ļoti vērtīga informācija."

Vecvagars neslēpa, ka arī pēdējā pārbaudes mačā Lietuvā izmantos visus līdzi paņemtos basketbolistus. Pēc Vecvagara teiktā, uz spēli Viļņā dosies visi piektdien spēlējušie, kā arī Rihards Lomažs un Andrejs Gražulis.

Tikmēr Latvijas basketbola izlases centrs Ronalds Zaķis apliecināja trenera teikto, ka spēlētāji nav bijuši tik agresīvi. "Paldies skatītājiem, kas sagādāja ļoti labu atmosfēru Arēnā un palīdzēja mums brīžos, kad klājās visgrūtāk. Uzbrukumā buma kustējās, diemžēl netrāpījām tik bieži, cik gribējām. Aizsardzībā, kā jau treneris teica, vajadzēja būt agresīvākiem. Nevis negribēšanas dēļ, bet kādā situācijā kaut ko līdz galam nenostrādājām, kādā nesapratāmies. Tā gadās, bet nākamajās spēlēs viss būs kārtībā."

Pēc mača pret lietuviešiem Latvijas izlasei būs divi mači Pasaules kausa atlasē. Piektdien, 14. septembrī, plkst.19:30 "Arēnā Rīga" viesosies Eiropas čempionvienība Slovēnijas izlase (biļetes šeit), bet pirmdien, bet 17. septembrī Latvijas komanda Madridē spēlēs ar Spānijas izlasi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!