Dānijas futbola izlase izsaukusi valsts vadošos futbolistus uz valstsvienību pirms svētdien gaidāmās UEFA Nāciju līgas spēles ar Velsu, lai gan konflikts starp spēlētājiem un federāciju vēl nav atrisinājies.

Kā vēstīts, vadošie Dānijas futbolisti attiecās pārstāvēt izlasi, jo Dānijas Futbola asociācija (DBU) uzlika ierobežojumus spēlētāju komerciālajām tiesībām.

Futbola asociācija nevēlas ievērot futbolistu individuālos komerclīgumus, tāpēc, piemēram, komandas lielākās zvaigznes - Anglijas klubu Totenhemas "Hotspur" un Lesteras "City" spēlētāji Kristans Ēriksons un Kaspers Šmeihels atteica izlasei.

Tāpat izlasei atteica vēl citi vadošie spēlētāji, kuri arī nav mierā ar asociācijas prasībām. Futbolisti norādījuši, ka DBU prasības ir pretrunā ar viņu individuālajiem sponsoru līgumiem.

Dānijas izlase trešdien ar amatieriem un telpu futbola valstsvienības spēlētājiem sastāvā ar 0:3 pārbaudes mačā piekāpās Slovākijai.

Svētdien dāņiem gaidāms jau oficiālais mačs - UEFA Nāciju līgas spēle ar Velsu, uz kuru izsaukti valsts vadošie spēlētāji, tajā skaitā jau minētie Ēriksons un Šmeihels. Tiesa, klubiem vēl jādod zaļā gaisma futbolistu spēlēšanai izlasē, bet DBU uzskata, ka tā būs problēma.

Gadījumā, ja Dānija nenokomplektētu sastāvu, DBU teorētiski varētu saņemt bargas sankcijas, līdz pat aizliegumam piedalīties 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!