Foto: DELFI

Latvijas Biatlona federācijas (LBF) prezidente Baiba Broka zaudējusi zviedram Ollem Dālinam vēlēšanās par Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) prezidenta amatu, informē IBU.

Vēlēšanās piedalījās 51 IBU kongresa delegāts, un Broka ieguva 12 balsis. Dālins saņēma 39 delegātu atbalstu; viņš šajā amatā ievēlēts uz četriem gadiem.

Broka un Dālins bija vienīgie kandidāti uz IBU prezidenta amatu.

IBU prezidenta postenī Dālins nomainīs 72 gadus veco norvēģi Andersu Besebergu, kurš bija pirmais un līdz šim vienīgais IBU prezidents. Viņš organizāciju vadīja kopš 1993. gada. Dālins kopš 2014. gada bija IBU viceprezidents.

Par IBU pirmo viceprezientu ievēlēts čehs Jirži Hamza, kurš saņēma 30 balsis. Otrs kandidāts, Dr. Frencs Šteinle no Vācijas ieguva 20 delegātu atbalstu. Uz amatu pretendēja arī norvēģis Tore Boigārds, Balkrievijas pārstāvis Viktors Maigurovs un slovāks Ivors Lehotans, taču viņi savas kandidatūras atsauca.

Vēlāk notika IBU valdes vēlēšanas, kurā uz sešām vietām kandidēja 15 cilvēki - arī Broka. Tomēr IBU biedri arī šoreiz nebija labvēlīgi noskaņoti Brokai, kurai neizdevās iekļūt IBU valdē.

Kā ziņojām, Besebergs šogad tika iesaistīts korupcijas skandālā, atkāpās no amata un paziņoja, ka uz nākamo termiņu nekandidēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!