Foto: Reuters/Scanpix

Naturalizētais korejiešu ātrslidotājs, seškārtejais olimpiskais čempions šorttrekā Viktors Ans, kurš 2011. gadā ieguva Krievijas pavalstniecību, ir noslēdzis savu sporta karjeru, pametis Krieviju un atgriezies dzimtenē, vēsta krievu mediji.

Krievijas Ātrslidošanas federācijas prezidents Aleksejs Kravcovs medijiem atklājis, ka Ans personisku apsvērumu dēļ nolēmis atgriezties Dienvidkorejā. Ar viņu esot veiktas ilgstošas pārrunas, taču Ans atteicies palikt Krievijā un strādāt par treneri.

"Diemžēl Viktors Ans ir beidzis savu karjeru un arī Krievijā nepaliks ģimenes apstākļu dēļ – viņi vēlas, lai bērns mācītos Dienvidkorejā. Taču nav izslēgts, ka varam kaut kad atsākt sadarbību, jo dzīvē viss mainās," aģentūra "Interfax" citē Kravcovu.

Pēdējās sacensības, kurās 32 gadus vecais Ans startēja kā Krievijas atlēts, bija valsts čempionāts. 2018. gada olimpiskās spēles viņa dzimtenē Anam gāja secen, jo Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) nepiešķīra viņam ielūgumu.

2014. gada Soču olimpiskajās spēlēs Ans Krievijai sagādāja trīs zelta medaļas; 2006. gada olimpiādē viņš izcīnīja trīs zelta godalgas Dienvidkorejai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!