Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA
Spānijas riteņbraucējs Hesus Erada no "Cofidis, Solutions Credits" komandas ceturtdien negaidīti kļuva par prestižā daudzdienu velobrauciena "Vuelta a Espana" kopvērtējuma līderi, kamēr 12.etapā ātrākais bija francūzis Aleksandrs Ženjēzs ("AG2R La Mondiale").

Pirms šī etapa Erada kopvērtējumā bija 22.vietā, tā brīža līderim Saimonam Jeitsam ("Mitchelton-Scott") zaudējot piecas minūtes 45 sekundes. Savukārt ceturtdien viņš bija starp 18 bēgļiem, kas ieguva lielu pārsvaru pār peletonu.

Lai arī Erada posmā ieņēma vien 16.vietu, ar to pietika, lai viņš kļūtu par kopvērtējuma līderi, piedevām tagad Jeitsu, kurš ir otrajā vietā, viņš apsteidz par trīs minūtēm un 22 sekundēm.

Tikmēr par 181,1 kilometru garā etapa, kurā bija divi trešās kategorijas kāpumi, uzvarētāju kļuva Ženjēzs, kurš finišu sasniedza četrās stundās, 22 minūtēs un 59 sekundēs. Viņš finišā apsteidza nīderlandieti Dilanu van Bārli ("Sky"), bet trešais palika ukrainis Marks Paduns ("Bahrain Merida").

Tikmēr Erada uzvarētājam zaudēja divas minūtes un 32 sekundes.

Ženjēzs trešo reizi karjerā uzvarēja kādā no "Vuelta a Espana" velobrauciena posmiem, pa uzvarai gūstot arī 2013. un 2016.gadā.

Sākot no piektdien dalībniekus gaida trīs kalnu etapi, kuros Eradam pārsvaru būs grūti nosargāt.

Pērn par šī velobrauciena čempionu kronētais brits Kristofers Frūms šogad "Vuelta a Espana" nepiedalās. Tāpat Spānijas daudzdienu velobraucienā nestartē viņa komandas biedrs no "Sky" vienības Džeraints Tomass, kurš šovasar triumfēja "Tour de France". Abi tā vietā piedalās Lielbritānijas tūrē.

Šogad Latvija "Vuelta a Espana" velobraucienā nav pārstāvēta. Pērn 123.vietu kopvērtējumā guva Toms Skujiņš.

"Vuelta a Espana" velobrauciens norisinās 73.reizi. Tajā riteņbraucējiem jāveic 21 posms, tūrei 16.septembrī finišējot Spānijas galvaspilsētā Madridē.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!