Foto: F64

Latvijas basketbola izlases līderi Jānis Strēlnieks un Jānis Timma bija priecīgi, ka Grieķijas klubs Pirejas "Olympiacos" atļāva abiem pamest komandas pirmssezonas treniņnometni un pievienoties valstsvienībai uz Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra otrās kārtas pirmajām divām spēlēm.

Latvijas izlase Pasaules kausa kvalifikācijas otro posmu uzsāks 14. septembrī, savā laukumā spēkojoties ar Slovēniju, bet 17. septembrī būs izbraukuma spēle pret Spānijas valstsvienību. Pirms tam vēl tiks aizvadītas pārbaudes spēles pret Somiju un Lietuvu. Šoreiz Strēlnieks un Timma ir vienīgie Latvijas izlases sastāvā, kuri pārstāv ULEB Eirolīgas klubu.

"Šoreiz spēlēšana izlasē netraucē sagatavošanās posmā, "Olympiacos" trenerim (Deividam Blatam) nekas nebija pret. Ļoti pozitīvi, ka šoreiz ļāva pievienoties," Latvijas Basketbola savienības (LBS) preses konferencē stāstīja Strēlnieks. "Uz nākamajām spēlēm sezonas laikā pieļauju, ka mums vairs nebūs šāda iespēja. Šaubos, ka kaut kas mainīsies."

"Beidzot sagaidījām mirkli, kad varējām atbraukt uz mājām," teica Timma. "Vienmēr ir gods spēlēt Latvijas izlasē. Iepriekšējā sezonā šāda iespēja nebija. Spēlēt kopā ar saviem draugiem vienmēr ir gods."

Arī Strēlnieks uzsvēra, ka pabūšana mājās pirms garās sezonas ļaus uzkrāt spēkus un pozitīvas emocijas. Timma un Strēlnieks 19. augustā uzsāka gatavošanos sezonai ar "Olympiacos" komandu

"Pagaidām ar sportisko formu ir tā, ka kājas vēl smagas, jo sezona sāksies tikai pēc mēneša," atklāja Strēlnieks. "Pārbaudes spēlēs vairāk skatīsimies uz sevi, nevis uz pretiniekiem. Mēģināsim uzlabot to, ko mums pašiem vajag."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!