Foto: F64
Sestdien, 8. septembrī, sākas "Optibet" Latvijas Hokeja līgas čempionāts (OHL), kurā šogad piedalīsies septiņas komandas, kuras visas ir apņēmības pilnas ja ne cīnīties par zeltu, tad izpildīt savus uzdevumus un sasniegt profesionālos mērķus.

2018./2019. gada sezonā OHL spēlēs "HK Kurbads", HK "Zemgale/LLU", HK "MOGO", HK "Prizma", HK "Liepāja" un HK "Lido", un pirmajā spēļu dienā nūjas krustos uzreiz sešas komandas. Pirmajā mačā HK "Mogo" savā laukumā spēkosies ar HK "Lido", bet HK "Prizma" uzņems HS "Rīga" jaunos hokejistus. Savukārt Latvijas čempionvienība HK "Kurbads" Rumbulā jaunajai sezonai dos startu, tiekoties ar liepājniekiem.

Katrs no septiņiem klubiem, protams, cer cīnīties par Latvijas čempionu medaļām, taču daži no tiem, īpaši jauniešu komandas, uzsvaru liek uz spēlētāju nākotnes meistarību.

"Mūsu galvenais mērķis ir ļoti vienkāršs – ar dalību OHL mačos sagatavoties U-18 pasaules čempionātam elites divīzijā. HS "Rīga" komandas sastāvs pamatā tiek veidots no 18, 17 un 16 gadus veciem jauniešiem, kuri būs reāli pretendenti uz startu Latvijas U-18 valstsvienībā," Latvijas Hokeja federācijas (LHF) mājas lapā citēts HS "Rīga" direktors Kārlis Vents. "Līdz ar to esam piesaistījuši U-18 izlases trenerus Oļegu Sorokinu un Juri Ozolu. Viņiem asistēs jaunais treneris Aigars Bērziņš, kurš strādājis kopā ar Ozolu un ir akadēmiski izglītots — saņēmis maģistra grādu LSPA. Sastāvā esam iekļāvuši arī pāris pieredzējušos spēlētājus, kuri varētu dot savu artavu jauno spēlētāju izaugsmei. Neraksturīgi mums, šos rūdītos spēlētājus mēģinām iespēlēt aizsardzībā. Tas pamatā tiek darīts, jo 2001. un 2002. gadā dzimušo spēlētāju vidū mums ir "robi" aizsardzībā."

Uzsvaru uz jauno hokejistu meistarības paaugstināšanu liek arī HK "Lido". "Protams, ka visas dalībnieces vēlas izcīnīt zelta medaļas, tomēr mūsu komanda ir veidota no gados jaunajiem hokejistiem, tādēļ "Lido" mērķis ir paaugstināt šo spēlētāju līmeni un spēles kvalitāti," saka HK "Lido" menedžeris Aleksejs Trigubjuks. "Starpsezonā pazaudējām vairākus spēlētājus, kurus mēs izaudzinājām no kluba dibināšanas. Šos "caurumus" esam aizlāpījuši ar perspektīviem Krievijā dzimušiem spēlētājiem. Mūsu trenerim ir divas augstākās sporta izglītības, cenšamies ņemt visu to labāko, lai attīstītu hokeju Latvijā."

Savukārt liepājnieki bez sportiskajiem mērķiem sola uzturēt komandā arī īpašu patriotismu. "HK "Liepāja" ir pašaizliedzīga, strādāt griboša komanda ar visaugstākajiem mērķiem. Mūsu uzdevums ir strādāt ar jaunajiem hokejistiem un izaudzināt viņus ne tikai par labiem sportistiem, bet arī par stiprām personībām. Veidojot komandas kodolu, vienmēr ņemsim vērā Liepājas intereses, jo esam savas pilsētas patrioti un paturēsim prātā, ka tikai komandā ir spēks!" uzsver HK "Liepāja" pārstāvis Kaspars Repšs.

Hokeja klubs "Prizma" šosezon atzīmēs 20 gadu jubileju Latvijas augstākajā hokeja līgā un jubilejas sezonu cer atzīmēt ar labiem sportiskiem rezultātiem. "Mūsu klubam šī būs īpaša sezona, jo tā būs 20. jubilejas sezona Latvijas hokeja augstākajā čempionātā. Tādēļ sastāvam esam spējuši piesaistīt vairākus mūsu bijušos audzēkņus, kā arī vēl dažus pieredzējušos spēlētājus. Izejot no tā visa – mēģināsim cīnīties par iekļūšanu izslēgšanas mačos, bet pēc tam jau redzēsim, kas un kā notiks," saka komandas galvenais treneris Ēriks Miļuns.

Pagājušās sezonas finālisti HK "Zemgale/LLU" šosezon grib spert soli tālāk un piemērīt zelta medaļas. "Mums izveidojies labs kolektīvs. Domāju, ka esam aizvadījuši gana labu pirmssezonas sagatavošanās posmu, kas parādīja, ka esam konkurētspējīgi. Redzot kā citas komandas ir gatavojušās un bruņojušās, var secināt, ka šogad čempionāts būs ļoti aizraujošs," saka zemgaliešu direktors Aivars Zeltiņš. ""Ja runājam par mērķiem, tad vēlamies kāpt vienu soli augstāk un izcīnīt zelta medaļas. Šīs sezonas komplektācijā mums ir pāris "robi". Jau sagatavošanās posmā daži spēlētāji ir iedzīvojušies nepatīkamos savainojumos, līdz ar to sastāva veidošana turpinās. Mēģināsim vēl pastiprināt uzbrukumu un aizsardzību."

Savukārt ambiciozā HK "Mogo" mērķis ir nemainīgs — cīnīties par Latvijas čempionu titulu. ""HK "MOGO" šī būs jau piektā sezona pēc kārtas Latvijas virslīgā. Šoreiz ar jaunu treneri Igoru Smirnovu, bet mērķi mums paliek nemainīgi — cīnīties par čempiona titulu," saka kluba prezidents Māris Martinsons. "Komanda ir balstīta uz iepriekšējo sezonu kodolu, esam uzaicinājuši arī jaunos spēlētājus. Komanda ir kļuvusi jaunāka, bet tikpat spējīga un nepiekāpīga. Kā nozīmīgākos spēlētājus, kuri mums pievienojušies, jāmin aizsargs Renārs Demiters, uzbrucēji Rūdolfs Maslovskis, Gatis Gricinskis, Rihards Marenis un Kārlis Ozoliņš."

Arī pašreizējo Latvijas čempionu HK "Kurbads" galvenais treneris Aleksandrs Macijevskis uzsver, ka komanda "notēmējusi" uz vēl vienu titulu. "Par mērķiem tur nav daudz ko runāt - tie mums ir visaugstākie," viņš saka. "Sastāva komplektācija mums ir noslēgusies, ar spēlētāju izvēli esam apmierināti. No pagājušās sezonas esam pazaudējuši trīs rezultatīvākos spēlētājus, taču klāt nākuši gana spēcīgi hokejisti. Tomēr esam saglabājuši pamata kodolu, kas bija nozīmīgs faktors, lai izcīnītu Latvijas čempionu titulu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!