Foto: F64

Latviešu vārtsargs Jānis Kalniņš savā debijas spēlē Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) Helsinku "Jokerit" sastāvā nodrošināja komandai uzvaru pār Habarovskas "Amur" vienību.

"Jokerit" šai spēlē savā laukumā uzvarēja ar 3:1 (0:1, 2:0, 1:0).

"Amur" pa Kalniņa sargātajiem vārtiem izdarīja 31 metienu, un tikai vienreiz ripa atrada ceļu tajos. "Jokerit" hokejisti pa pretinieku vārtiem izdarīja 19 metienus.

Vārtus uzvarētāju labā guva Mika Niemi, Peka Jormaka un Niklass Ensens. Habarovskiešu labā vienīgos vārtus guva Deniss Golubevs.

Sezonas pirmajā spēlē "Jokerit" ar 6:3 pārspēja Pekinas "Kuņluņ Red Star", bet šajā mačā Kalniņš palika rezervē.

Otro spēli KHL regulārajā čempionatā trešdie aizvadīja arī uzbrucēju Mārtiņa Karsuma un Kaspara Daugaviņa pārstāvētais Maskavas "Spartak", kas ar 3:1 (0:0, 2:1, 1:0) pārspēja Vldivostokas "Admiral" un izcīnīja otru uzvaru pēc kārtas. Vārtus uzvarētājiem guva Robins Hanzls, Jaroslavs Dibļenko un Vjačeslavs Ļeščenko, zaudētājiem – Vasīlijs Streļcovs.

Latviešu hokejisti šajā spēlē ar rezultativitātes punktiem neizcēlās. Daugaviņš laukumā pavadīja 18 minūtes un 22 sekundes, izdarīja trīs metienus pa vārtiem un vienu spēka paņēmienu. Karsums laukumā bija par vienu minūti mazāk, pa pretinieku vārtiem meta vienreiz, toties izpildīja piecus spēka paņēmienus.

Vēl trešdien "Vitjzj" ar 5:3 parspēja Kazaņas "Ak Bars", kuriem šis bija otrais zaudējums trijās spēlēs, Astanas "Baris" ar 6:1 sagrāva Ņižņekamskas "Ņeftehimik", Ņižņijnovgorodas "Torpedo" ar 3:2 uzvarēja Minskas "Dinamo", bet HK "Soči" pagarinājumā ar 2:1 pārspēja Pekinas "Kuņluņ Red Star".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!