Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Minskas "Junostj" hokeja kluba spēlētāji apsūdzēti zādzībā no Malmes ledus halles pēc IIHF Čempionu līgas spēles pret vietējo "Redhawks" komandu, ziņo zviedru mediji.

Malmes hokeja kluba prezidents izdevumam "Aftonbladet" pastāstījis, ka Minskas komanda pirms aizbraukšanas no Zviedrijas "iztīrījusi" komandas ģērbtuvi — no tās pazuduši dvieļi, šampūns un tējkanna.

"Mēs tiešām par to esam uztraukušies. Šādi gadījumi ir ļoti reti un jāuztver nopietni," saka Malmes "Redhawks" izpilddirektors Bo Lannartsons.

Minskas kluba vadība kategoriski noliedz zviedru kluba paziņojumu.

"Uzreiz pēc publikācijas sazinājos ar Malmes kluba menedžeri Kristianu Vinbergu un speciāli noskaidroju, vai klubam ir kādas oficiālas pretenzijas," Minskas "Junostj" ģenerāldirektoru Alekseju Torbinu citē portāls "sport.tyt.by". "Viņš paziņoja, ka neesot. Taču Kristans teica, ka neesot tiesīgs atvainoties. Gribētu parunāt arī ar kluba vadību, bet viņi šobrīd dodas uz spēli Minskā. Runāsimies uz vietas."

"Gribu teikt, ka šī informācija — feiks," saka Torbins. "Ne par kādu zādzību nevar būt ne runas. Ir jāsaprot, ka klubi viesu komandām piešķir dažādus izejmateriālus, piemēram, zābaku šņores un šampūnus. Mēs, savukārt, to visu nodrošināsim Malmes komandai."

"Ja klubā konstatēja lietu pazušanu, kāpēc neatnāca pie mums uz viesnīcu atrisināt jautājumu? Kāpēc nevērsās tiesībsargājošās iestādēs? Es personiski biju kopā ar komandu šajā izbraukumā un varu apstiprināt, ka pret mums nebija nekādu pretenziju," saka Minskas kluba pārstāvis. "Arēna aprīkota ar videonovērošanas kamerām. Vai tad nevarēja ar to palīdzību pārbaudīt informāciju? Tā vietā kaut kāds viņu darbinieks izvieto pie sevis tviterī fotogrāfijas ar aizvainojošiem komentāriem. Tas ir tik nopietnas komandas kā "Redhawks" līmenis?"

"Mēs noteikti pieprasīsim oficiālu atvainošajos un prasīsim Čempionu līgu tikt skaidrībā, vai zviedru klubs rīkojies korekti," saka Torbins.

Spēlē, kas notika 2. septembrī, Malmes "Redhawks" uzvarēja ar 4:1 (3:0, 1:1, 0:0).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!