Foto: AFP/Scanpix/LETA

Spānijas tenisists Rafaels Nadals trešdien fantastiskā "US Open" ceturtdaļfināla mačā ar rezultātu 0-6, 6-4, 7-5, 6-7 (4:7), 7-6 (7:5) fantastiskā cīņā pieveica Austrijas sportistu Dominiku Tīmu.

Spēle ilga četras stundas un 48 minūtes. Pirmajā setā ar devīto numuru izliktais Tīms dominēja kortā un atstāja "sausā" Nadalu, bet pēc tam spēles gaita izlīdzinājās. Otrajā setā Nadals pretinieka servi lauza pie rezultāta 4-3 un izlīdzināja mača rezultātu. Savukārt trešajā setā Tīms nenosargāja 5-3 pārsvaru un spānis, uzvarot četrus geimus pēc kārtas, izvirzījās vadībā visā spēlē.

Tīms arī ceturtajā setā ieguva breika pārsvaru (3-1), bet Nadals jau mirkli vēlāk rezultātu bija izlīdzinājis. Cīņa nonāca līdz taibreikam, kurā austrietis bija pārāks ar 7:4. Izšķirošajā setā abi tenisisti teicami darbojās pie savām servēm, un cīņa nonāca līdz vēl vienam taibreikam. Spēle turpinājās punkts punktā, bet pēdējās divās epizodēs Nadals nospēlēja teicami un izcīnīja smagu uzvaru.

"US Open" ir vienīgais "Grand Slam" turnīrs, kurā izšķirošajā, piektajā, setā tenisisti izspēlē taibreiku.

Nadals ir trīskārtējs ASV atklātā tenisa čempionāta uzvarētājs, turklāt par čempionu viņš kļuva arī pērn. Arī šogad viņš ir galvenais favorīts uzvaru.

Viņa pretinieks būs turnīra trešā rakete Huans Martins del Potro, kurš ceturtdaļfināla mačā ar 6-7 (5:7), 6-3, 7-6 (7:4), 6-2 pārspēja mājinieku Džonu Isneru. Del Potro ar Nadalu savā starpā spēlēs jau 17. reizi, un līdz šim 11 reizes uzvaras izcīnījis Spānijas sportists.

Del Porto "US Open" izcīnījis savu vienīgo "Grand Slam" titulu, un to viņš paveica 2009. gadā.

Par vietu otrā pusfinālā spēkosies horvāts Marins Čiličs (7.) un japānis Kei Nišikori (21.), kā arī serbs Novāks Džokovičs (6.) un Džons Milmans no Austrālijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!