Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Ja pat zaudētu, es būt lepna par sevi, jo bieži negadās trīs reizes spēlēt "Grand Slam" turnīra ceturtdaļfinālā – tā pēc iekļūšanas "US Open" pusfinālā norādīja Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova.

Ziņots, ka ASV atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā Sevastova ar 6-2, 6-3 pieveica pērnā gada čempioni mājinieci Sloeinu Stīvensu. Sevastovai šis bija trešais "US Open" ceturtdaļfināls, un pirmā reize, kad viņa sasniedz kāda "Grand Slam" turnīra pusfinālu.

"Trešā reize izrādās veiksmīgā. Pat ja es zaudētu, es būtu lepna par sevi. Es trīs reizes esmu bijusi ceturtdaļfinālā. Tas negadās bieži," saka Sevastova.

Sevastova pagājušajā gadā "US Open" tikās tieši ceturtdaļfinālā, piedzīvojot zaudējumu, lai gan trešajā setā bija vadībā ar breiku. "Pagājušā gadā bija smags zaudējums, bet no katra zaudējuma tu kaut ko mācies. Es šodien arī domāju, ka varētu tikt līdz trešajam setam. Vēl otrajā setā pie 4-1 es atcerējos pagājušā gada spēli. Bet es joprojām esmu lepna par to spēli. Uzskatu, ka tas bija lielisks mačs, un skatieties, kas notika šogad."

Statistika liecina, ka Sevastova mačā tīri uzvarēja 18 izspēlēs, bet pretiniece 13. Latvijas tenisiste mačā izmantoja piecas no astoņām breikbumbām, turklāt pati atspēlēja septiņas no deviņām breikbumbām savos serves geimos.

"Man svarīgi bija neļaut viņai tikt prom (rezultātā). Spēles ar viņu izspēles ir fiziskas, turklāt šodien bija karsts. Centos sajaukt viņai spēles ritmu, neļaut spēlēt ierasto stilu ar forhendiem. Svarīgi bija nosargāt breikpunktus, man sanāca labas serves un man tas izdevās," bilst Sevastova.

Sevastova neslēpa, ka karstums viņai daudz nav traucējis, bet vairāk problēmas sagādājis gaisa mitrums. "Nepatīk mitrs gaiss, rokas slīd. Vakar karstumā spēlēju arī dubultspēlēs, šodien arī bja karsti. Bet man patīk."

Viens no liepājnieces trumpjiem mačā bija saīsinātie sitieni, par kuriem – kā norāda pati tenisiste – viņa īpaši nedomā. "Ja sāku domāt un piedomāt par saīsinātajiem, tad tie nesanāk. Dažreiz sāku par tiem domāt un tad neizdodas. Bet neslēpšu – man patīk bekhenda saīsinātie. Es dažreiz speciāli treniņos pie tā piestrādāju."

Tagad "US Open" pusfinālā Sevastova tiksies ar titulēto Serēnu Viljamsu, kas atgriezusies tenisā pēc bērniņa piedzimšanas, vai Karolīnu Pliškovu. Pret Serēnu Viljamsu liepājniece ne reizi nav spēlējusi, bet trīs cīņās ar Plīškovu guvusi divas uzvaras.

"Ceru, ka izbaudīšu pusfināla spēli. Ne katru dienu sanāk "Grand Slam" pusfinālā spēlēt. Vienalga pret ko būs jāspēlē, būs smaga cīņa. Viņas spēlē agresīvi, viņām ir spēcīga serve. Būs jāatrod risinājums. Varbūt tie būs saīsinātie," ar smaidu saka Sevastova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!