Foto: AP/Scanpix/LETA
Dānijas Futbola asociācija (DBU) tikai pēc lielām diskusijām spējusi nodrošināt 23 futbolistu sastāvu valstsvienības divām šonedēļ gaidāmajām spēlēm, jo virkne vadošo spēlētāju atteicās pārstāvēt komandu.

Dānijas izlasei trešdien pārbaudes spēlē viesos jātiekas ar Slovākiju, bet svētdien UEFA Nāciju līgas B divīzijas spēlē jāuzņem Velsas izlase.

Tomēr, komandas galvenajam trenerim Ogem Hareidem bija problēmas ar sastāva nosaukšanu, jo vairāki vadošie izlases spēlētāji atteicās pievienoties izlasei. Viņi šādu lēmumu pamatoja ar domstarpībām par DBU noteiktajiem ierobežojumiem par spēlētāju komerciālajām tiesībām.

Futbola asociācija nevēlas ievērot futbolistu individuālos komerclīgumus, tāpēc, piemēram, komandas lielākās zvaigznes - Anglijas klubu Totenhemas "Hotspur" un Lesteras "City" spēlētāji Kristans Ēriksons un Kaspers Šmeihels atteikuši izlasei.

Tāpat izlasei šoreiz atteikuši vēl citi vadošie spēlētāji, kuri arī nav mierā par asociācijas prasībām. Futbolisti norādījuši, ka DBU prasības ir pretrunā ar viņu individuālajiem sponsoru līgumiem.

Vienu brīdi pastāvēja reāla iespēja, ka izlasē tiks iekļauti pat Dānijas futzāla valstsvienības spēlētāji, vai arī amatieru statusā esoši futbolisti, tomēr otrdien DBU paziņoja, ka tai ir izdevies nokomplektēt 23 spēlētāju sastāvu.

DBU gan nav norādījusi, kāds sastāvs būs izlasei, taču paziņoja, ka komanda ir nokomplektēta.

Gadījumā, ja tas nebūtu izdevies, DBU teorētiski varētu saņemt bargas sankcijas, līdz pat aizliegumam piedalīties 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā.

Tiesa, vēlāk otrdien DBU paziņoja, ka gaidāmajos divos mačos komandu nevadīs izlases galvenais treneris Hareide, bet gan Johans Jensens, kurš savulaik kā futbolists ar Dānijas izlasi 1992.gadā triumfēja Eiropas čempionātā.

Jensens futbolista karjeras laikā pārstavēja arī tādus klubus kā Londonas "Arsenal" un "SV Hamburg", kā arī kā treneris bija vairāku Dānijas augstākās līgas klubu vadītājs.

DBU joprojām nav nosaukusi izlases sastāvu gaidāmajām spēlēm, vien paziņojot, ka komanda ir izlidojusi uz Slovākiju.



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!