Foto: AFP/Scanpix
Titulētais krievu biatlonists Jevgeņijs Ustjugovs ir apstiprinājis, ka Starptautiskā Biatlona savienība (IBU) ir uzsākusi pret viņu izmeklēšanu par antidopinga noteikumu pārkāpšanu, vēsta krievu mediji.

IBU augusta beigās informēja Krievijas Biatlona federāciju, ka par antidopinga noteikumu pārkāpšanu tur aizdomās četrus Krievijas sportistus, no kuriem trīs savu sporta karjeru jau noslēguši, bet viens netrenējas un nav iekļauts Krievijas izlasē. Pēc izdevuma "Sport Ekspress" rīcībā esošās informācijas, to skaitā ir olimpiskie čempioni Jevgeņijs Ustjugovs un Svetlana Sļepvoca, kā arī pasaules junioru čempioni Aleksandrs Pečonkins un Aleksandrs Černiševs. Ustjugovs izplatījis paziņojumu, kurā šīs ziņas apstiprina.

"Jā, es esmu saņēmis no IBU elektroniskā pasta brīdinājumu, ka attiecībā uz mani iesākta izmeklēšana un ka man 14 dienu laikā ir jāsniedz atbilde. Apsūdzības ir smieklīgas. Kamēr strādā juristi, nevaru atklāt detaļas, taču visi it ka pierādījumi par antidopinga noteikumu pārkāpšanu balstīti tikai uz Rodčenkova apsūdzībām. Bez variantiem, es aizstāvēšu savu vārdu. Visi dopinga testi visas manas karjeras laikā bijuši negatīvi, un es tos visus esmu nodevis atbilstoši noteikumiem," teikts Ustjugova izplatītajā paziņojumā, ko publicējusi aģentūra "RIA Novosti".

Biatlonists paudis cerību, ka arī jaunā IBU vadība turpinās ievērot godīguma principus, jo organizācijai "vienmēr ir piemitis pietiekami daudz skaidrā saprātam lai pārbaudītu datus, uz kuriem balstītas apsūdzības".

Tajā pašā laikā Ustjugovs pārmet Krievijas Biatlona federācijai (KBF) nevēlēšanos palīdzēt savam sportistam. "Nedēļu esam aizvadījuši konsultācijās un palīdzības meklējumos. KBF, diemžēl, man lika saprast, ka nav gatavi mums palīdzēt," norāda Ustjugovs. "Mēs vērsāmies pēc palīdzības pie mūsu vadības, pie (Mihaila) Prohorova un (Sergeja) Kuščenko, kuri mūs vienmēr ir atbalstījuši. tagad notiek konsultācijas ar ļoti autoritatīvu kompāniju."

Kā zināms, pēc Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) neatkarīgās izmeklēšanas komisijas ziņojuma pagājušā gada nogalē daudzās starptautiskās sporta veidu federācijās tika ierosināta izmeklēšana attiecībā uz Krievijas sportistu pārkāpumiem, kas novedusi pie vairāku, arī ļoti titulētu, atlētu diskvalifikācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!