Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Anastasija Sevastova otrdien aizvada sezonas noslēdzošā "Grand Slam" turnīra - ASV atklātā čempionāta - ceturtdaļfināla maču pret amerikānieti Sloeinu Stīvensu.

Sevastovas un Stīvensas duelis būs pirmais galvenajā kortā, kas nosaukts Artūra Eša vārdā, un pēc Latvijas laika tas sāksies plkst.19.

Sevastova WTA rangā atrodas 18. vietā, bet ASV atklātajā čempionātā viņa izlikta ar 19. numuru. Tikmēr Stīvensa ir pasaules trešā rakete.

Šī dueļa uzvarētāja pusfinālā tiksies ar planētas astoto raketi Karolīnu Plīškovu no Čehijas vai slaveno amerikānieti Serēnu Viljamsu, kura WTA rangā ieņem 26. vietu un turnīrā izlikta ar 17. numuru.

Sevastova ASV atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā spēlē trešo gadu pēc kārtas, kas ir viņas labākais karjeras sasniegums, bet Stīvensa ir pašreizējā "US Open" čempione.

Abām tenisistēm šī būs ceturtā savstarpējā spēle karjerā, pirmos divus mačus aizvadot pērn. Līdz šim Stīvensa uzvarējusi divos no trijiem dueļiem.

Pagājušajā gadā arī ASV atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā sīvā cīņā ar 6-3, 3-6, 7-6 (7:4) uzvarēja Stīvensa, vēlāk arī triumfējot turnīrā, bet sezonas noslēgumā "WTA Elite Trophy" turnīrā Sevastova revanšējās ar rezultātu 7-5, 6-3. Šī gada Monreālas WTA "Premier" turnīra ceturtdaļfinālā Sevastova ar 2-6, 2-6 atkal atzina Stīvensas pārākumu.

Šī gada ASV atklātā čempionāta pirmajā kārtā Sevastova ar 6-2, 2-6, 6-3 apspēlēja horvātieti Donnu Vekiču, kura WTA rangā ieņem 41. pozīciju, bet otrajā ar 6-3, 6-1 pārspēja talantīgo mājinieci Klēru Liu, kura ir planētas 158. rakete, bet šajā turnīrā startēja ar īpašo ielūgumu jeb "wild card". Trešajā kārtā Sevastova ar 4-6, 6-1, 6-2 pārspēja Krievijas sportisti Jekaterinu Makarovu, kura rangā ir 45. vietā, bet astotdaļfinālā ar rezultātu 6-3, 1-6, 6-0 uzveica pasaules rangā septītajā vietā esošo ukrainieti Jeļinu Svitoļinu.

Savukārt Stīvensa astotdaļfināla mačā ar rezultātu 6-3, 6-3 pārspēja Beļģijas tenisisti Elisu Mertensu, kura rangā ir 15.vietā.

Šosezon Stīvensa ir izcīnījusi vienu WTA turnīru uzvarētājas titulu, martā triumfējot Maiami "Premier" sērijas turnīrā un izšķirošajā spēlē pārspējot Latvijas dāmu tenisa ranga līderi Jeļenu Ostapenko. Tāpat viņa aizvadīja lielisku Francijas atklāto čempionātu, kur aizkļuva līdz finālam, tomēr izšķirošajā mačā zaudēja ranga līderei Simonai Halepai no Rumānijas. Pēc tam Stīvensa tika līdz finālam arī Monreālā, tomēr arī šajā turnīrā piedzīvoja zaudējumu noslēdzošajā spēlē.

Pasaules ranga trešā vieta ir Stīvensas rekords. Pagājušo sezonu viņa noslēdza ranga 12. vietā, bet šogad ielauzās un nostiprinājās labāko desmitniekā.

Karjeras laikā Stīvensa izcīnījusi sešus WTA turnīru uzvarētājas titulus, kā jau minēts lielāko panākumu gūstot pērn Ņujorkā.

Savukārt Sevastova šosezon tikusi pie viena WTA titula, kad jūlijā uzvarēja sacensībās Bukarestē, iegūstot karjerā trešo pasaules tūres trofeju.

Šosezon Latvijas tenisiste izcīnījusi 33 uzvaras un piedzīvojusi 15 zaudējumus.

Sevastova ceturtdaļdinālu sasniegusi arī dubultspēlēs, jo duetā ar Krievijas sportisti Anastasiju Pavļučenkovu trešās kārtas cīņā ar 6-4, 6-3 pārspēja ASV duetu Kristīnu Makheilu un Karolīnu Dolehaidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!