Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Francijas futbola valstsvienības kapteinis Igo Lorī savainojuma dēļ nevarēs piedalīties pirmajās UEFA Nāciju līgas spēlēs.

Anglijas premjerlīgas vienības Totenhemas "Hotspur" vārtsargs Lorī nepiedalījās iepriekšējā čempionāta spēlē, kad viņa pārstāvētā komanda zaudēja "Watford", taču kājas muskuļa savainojums liegs Lorī piedalīties arī pirmajās Nāciju līgas spēlēs.

Francija Nāciju līgas A divīzijā ir vienā grupā ar Vāciju un Nīderlandi. Pirmo spēli viesos pret vāciešiem Francija aizvadīs ceturtdien, kam sekos duelis pret Nīderlandi svētdien savā laukumā.

Līdz ar to uz izlasi izsaukts tajā vēl nevienu spēli neaizvadījušais "Montpellier" vārtsargs Benžamēns Lekonts, bet sagaidāms, ka pirmā vārtsarga lomu pirmajās divās Nāciju līgas spēlēs ieņems Parīzes "Saint-Germain" vārtsargs Alfonss Areola.

Nāciju līga nedaudz ietekmēs arī 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikāciju, kas līdz ar to sāksies 2019.gada martā nevis šī gada septembrī. Šoreiz finālturnīrs ar 24 dalībniecēm notiks uzreiz 13 valstīs, tāpēc neviena no rīkotājvalstīm nesaņemts automātisku ceļazīmi.

Finālturnīram 20 izlases kvalificēsies pēc kvalifikācijas grupu turnīra, kamēr vēl četras tiks noskaidrotas starp 16 valstsvienībām, kuras uzvarējušas savās Nāciju līgas grupās. Katras divīzijas ietvaros līdz ar to sacentīsies četras labākās vienības, uzvarētājai iegūstot ceļazīmi uz Eiropas čempionātu. Tāpēc ir skaidrs, ka finālturnīrā iekļūs vismaz viena izlase no D divīzijas.

Francija, kas šogad triumfēja Pasaules kausa izcīņā, spēlēs nomināli spēcīgākajā A divīzijā, kamēr Latvijas valstsvienība cīnīsies vājākajā D divīzijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!