Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova sezonas pēdējā "Grand Slam" turnīra – ASV atklātā čempionāta – ceturtdaļfinālā tiksies ar pašreizējo sacensību čempioni, mājinieci Sloeinu Stīvensu, pret kuru šajā pašā kārtā tikās pirms gada.

Sevastovas un Stīvensas mačs notiks otrdien un, visticamāk, būs viens no centrālajiem.

Ziņots, ka Sevastova ceturtās kārtas mačā ar 6-3, 1-6, 6-0 pieveica ukrainieti Jeļinu Svitoļinu. Savukārt Stīvensa divu setu cīņā ar 6-3, 6-3 pieveica beļģieti Elisi Mertensu. ASV tenisiste, kura izlikta ar trešo numuru, abus setus uzvarēja identiski – setu vidū rezultāts vēl bija 3-3, bet tad trīs geimus pēc kārtas uzvarēja Stīvensa.

Sevastovas un Stīvensas ceļi krustojušies trīs reizes. Pērn "US Open" ceturtdaļfinālā Sevastova izšķirošajā setā bija vadībā ar breiku 4-3, bet pārsvaru nenosargāja un zaudēja ar 3:6, 6:3, 6:7 (4:7). Pēc tam tenisistes tikās sezonas otrajā nozīmīgajā noslēguma turnīrā Ķīnā, kur Sveastovai izdevās revanšs ar 7-5, 6-3. Trešo reizi sportistes tikās jau šogad augustā Monreālas "Premier" turnīra ceturtdaļfinālā, kurā atkal pārāka bija amerikāniete ar 6-2, 6-2.

Tāpat ceturtdaļfinālā svētdien, 2. septembrī, iekļuva izcilā Serēna Viljamsa, kura trīs setu cīņā ar 6-0, 4-6, 6-3 pieveica igaunieti Kainu Kanepi. Igaunijas tenisiste pēc bezcerīgi zaudēta pirmā seta mainīja savu sniegumu, pārsteidza Serēnu Viljamsu un izlīdzināja cīņas gaitu. Trešajā setā jau sākumā Serēna Viljamsa lauza pretinieces serves geimu, kas bija izšķirošs brīdis mačā. Kanepi atspēlēties nesanāca un igaunietei neizdevās otro gadu pēc kārtas sasniegt "US Open" ceturtdaļfinālu.

Ceturtdaļfinālā Serēna Viljamsa tiksies ar čehieti Karolīnu Plīškovu, kas ceturtās kārtas mačā ar 6-4, 6-4 pārspēja Ešliju Bārtiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!