Foto: AFP/Scanpix/LETA
ASV riteņbraucējs Bens Kings no "Dimension Data" komandas svētdien izcīnīja uzvaru prestižā daudzdienu velobrauciena "Vuelta a Espana" devītajā posmā.

Dalībnieki svētdien veica 200,8 kilometru garu kalnainu distanci, kurā bija trīs kategorizēti kāpumi.

Tajā ātrākais bija 29 gadus vecais Kings, kurš finišu sasniedza pēc piecām stundām, 30 minūtēm un 38 sekundēm. ASV riteņbraucējam tā bija otrā uzvara šī gada "Vuelta a Espana" sacīkstēs, jo viņš uzvarēja arī ceturtajā posmā.

Viņš aiz sevis atstāja nīderlandiešu sportistu Bauki Molemu no "Trek - Segafredo" kurš Kingam zaudēja 48 sekundes, kamēr trešais palika beļģis Dilans Tēnss no BMC vienības, kurš no uzvarētāja atpalika divas minūtes un 38 sekundes.

Kopvērtējumā pēc šī posma kardināli mainījies līderu izvietojums. Iepriekš pirmajā vietā esošais francūzis Rudī Molārs no "Groupama - FDJ" vienības nokritis par 16 vietām, jo svētdien bija tikai 43.vietā, bet jaunais līderis ir brits Saimons Jeitss no "Mitchelton-Scott", kurš devītajā posmā finišēja devītajā pozīcijā.

Jeitsam vienu sekundi zaudē pieredzējušais spānis Alehandro Valverde no "Movistar", bet trešais ir viņa komandas biedrs Nairo Kvintana no Kolumbijas, kurš līderim zaudē 14 sekundes.

Pērn par šī velobrauciena čempionu kronētais brits Kristofers Frūms šogad "Vuelta a Espana" nepiedalās. Tāpat Spānijas daudzdienu velobraucienā nestartē viņa komandas biedrs no "Sky" vienības Džeraints Tomass, kurš šovasar triumfēja "Tour de France". Abi tā vietā piedalīsies Lielbritānijas tūrē, kas sāksies svētdien.

Šogad Latvija "Vuelta a Espana" velobraucienā nav pārstāvēta. Pērn 123. vietu kopvērtējumā guva Toms Skujiņš.

"Vuelta a Espana" velobrauciens norisinās 73. reizi. Tajā riteņbraucējiem jāveic 21 posms, tūrei 16.septembrī finišējot Spānijas galvaspilsētā Madridē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!