Foto: Gints Ivuškāns

Svētdien, 2. septembrī, Siguldā aizvadītājā 28. Latvijas Riteņbraucēju Vienības braucienā sporta klasē uzvarēja Andžs Flakis, portālu "Delfi" informē Latvijas Riteņbraukšanas federācijā.

Sieviešu konkurencē uzvarēja Viktorija Sipoviča, bet MTB distancē nepārspēti bija Ivars Prokofjevs un Katrīna Jaunslaviete-Kipure.

Riteņbraucēju svētku dienu atklāja 99 kilometru garais sporta šosejas brauciens, kurā dalībnieku skaitu kuplināja leģendāri Beļģijas riteņbraucēji ar "Parīze–Rubē" velobrauciena uzvarētāju Žanu Marī Vampjēru priekšgalā. Distances, kura no Siguldas veda līdz Cēsīm un atpakaļ, laikā izveidojās vairāku sportistu atrāviens.

Pēdējos kilometros solo izrāvienā devās "Holowesko Citadel Racing team" komandas sportists Flaksis.

2012. gada Eiropas U23 čempions finišu sasniedza lepnā vientulībā. Trasē no Dunalkas nākušais sportists pavadīja divas stundas 16 minūtes un 22 sekundes.

Otro vietu ieguva "Evelo team" pārstāvošais cēsinieks Kaspars Serģis, kurš Flaksim zaudēja 34 sekundes.

Tikmēr uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa "Rīga" komandas sportists Ēriks Toms Gavars.

Dāmu lokā uzvarēja Sipoviča ("Dobeles dzirnavnieks/ Feel Free"), otrā bija viņas komandas biedrene Santa Sanija Jurgena, bet trijnieku noslēdza Dobeles sporta skolas riteņbraucēja Daniela Leitāne.

Komandu ieskaitē labāko trijniekā iekļuva – "Evelo team", "ZZK" un "Dobeles dzirnavnieks/ Feel Free" vienības.

Jauna distance bija sagatavota "Latvijas Valsts mežu" MTB brauciena dalībniekiem. 39 kilometru garajā trasē, kas vijās pa Siguldas un Līgatnes apkārtnes ceļiem, kā arī takām, visātrākais vīru konkurencē izrādījās "ZZK" vienības riteņbraucējs Ivars Prokofjevs, kurš par 14 sekundēm apsteidza Reini Marksu ("Velorīts").

Tik pat daudz uzvarētājam zaudēja arī "ASK Patria" sportists Kārlis Baltacis.

Dāmām pirmā bija Katrīna Jaunslaviete-Kipure ("ZZK"), otrā Lelde Ardava ("VW Komerctransports – Veloprofs.lv", bet trešā Beate Kovgere ("EMU").

Komandām pirmās trīs vietas uz goda pjedestāla aizņēma: "ASK Patria", "ZZK" un "Sportland Bottecchia" vienības.

Teju 4000 velomīļu izvēlējās ņemt dalību LDz tautas distancē, veicot 36 kilometru garo tradicionālo trasi gar Sēnīti, Murjāņiem un Raganu.

Absolūtajā vērtējumā vīriem otro gadu pēc kārtas triumfēja "Roadex" komandas pārstāvis Ģirts Cirvelis. Uzreiz aiz viņa sekoja "RRS/ Purvciems" riteņbraucējs Artūrs Erdmanis un Armands Pivors ("Ogre/ Nesēdi mājās").

Starp daiļā dzimuma pārstāvēm visātrāk Siguldas kalnu pievarēja Kitija Siltumēna ("RRS/ Purvciems").

Viņai sekoja Renāte Rodionova (Carnikavas sporta centrs) un Ļubova Smirnova ("ZZK"). Spraigā komandu cīņā uzvarēja "RRS/ Purvciems", apsteidzot "Velo +" un Tukumu.

Otro gadu pēc kārtas Vienības velobraucienu izkrāšņoja Retro velo brauciens, kurā piedalījās vairāk nekā 500 dalībnieku. Katrs no tiem izcēlās ar oriģināliem un ļoti skaistiem tērpiem, kā arī velosipēdiem.

Retro velo brauciena dalībnieki varēja doties 33 vai 22 kilometru garajās distancē ar vairākiem kontrolpunktiem to laikā. Tikmēr īpaša žūrija noteica stilīgāk tērpto vīrieti, sievieti, kā arī ģimeni.

Turpinot tradīcijas, tika noteikta Latvijas Riteņbraucēju Vienības brauciena kuplākā ģimene. Šo titulu ieguva Ceru ģimene. VAS "Latvijas dzelzceļš" uzvarēja nominācijā kuplākais lielais uzņēmums, kamēr "Ķīpsalas izstāžu centrs" triumfēja kuplākā mazā uzņēmuma nominācijā. Siguldas novada pašvaldības kolektīvs ieguva kuplāk pārstāvētākās pašvaldības balvu.

Vienības braucienu jau 18. gadu pēc kārtas rīkoja Igo Japiņa sporta aģentūra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!